LKS 20170212 Suomen Susanna Tapani jääkiekon naisten Euro Hockey Tour -kiertueen turnauksen ottelun Suomi - Venäjä lämmittelyssä Kouvolassa 10. helmikuuta 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Naisleijonien Tapani tylytti Venäjää hattutempulla

12.2.2017 - 17:48 Tagit:,

Suomen naisjääkiekkoilijoilla on tilillään vain yksi MM-pronssi viisistä viimeisimmistä arvokisoista, mutta huhtikuiseen Plymouthin MM-turnaukseen Yhdysvaltoihin joukkue pääsee hyvistä lähtökohdista.

– Emme ole hävinneet tällä kaudella yhtään ottelua eurooppalaisjoukkueita vastaan, hehkutti Susanna Tapani.

Tapani iski sunnuntaina hattutempun eli kolme maalia, kun Suomi kaatoi kotiturnauksessaan Venäjän 7–1.

Tapani, 23, kuuluu siihen sukupolveen, jonka olisi aika kiriä kiinni viime vuosina kahdet arvokisojen pronssit vieneiden Venäjän ja Sveitsin etumatka. Tapanilla on kaksi maailmanmestaruutta, mutta ne ovat tulleet ringetessä.

– Tällä kaudella keskityn tasaisesti molempiin lajeihin. Panostus jääkiekkoiluun kasvaa kohti ensi kauden olympialaisia, kuvailee jääkiekkoilussa Rauman Lukkoa ja ringetessä raisiolaista RNK:ta edustava Tapani.

Olitko tehnyt jääkiekkomaajoukkueessa aiemmin hattutemppua?

– En muista, Tapani vastasi ja punastui.

Sulava luistelija

Jääkiekkomaajoukkueessa Tapanilla on takanaan 117 ottelua ja koossa 40+42 tehopistettä. Hänen sanotaan olevan samantasoinen kyky kuin yhä maajoukkueessa pelaava 43-vuotias Riikka Välilä, joka hallitsi kansainvälisiä kaukaloita 1990-luvulla sukunimellä Nieminen.

– Tuollainen kehu kuulostaa hienolta. En kuitenkaan näe, että ringeten pelaaminen on pois jääkiekkoilusta. Luistelu kehittyy ringetessä. Siellä pystyn pitämään pelivälinettä pidempään, Tapani kuvaili.

Luistelussaan sulavan ja lujan liu’un omaava Tapani ei ollut viime keväänä MM-kisoissa Kanadassa.

– Jäin silloin pelaamaan ringeten SM-finaaleja, jotka venyivät viiteen otteluun. Tänä keväänä valitsen MM-kiekkoilun, koska ne ovat viimeiset kisat ennen ensi talven olympialaisia.

Tapani on valmistunut ammattikorkeakoulusta, mutta on tähän asti etsinyt töitä vain kesäisin. Talvipäivät ovat täyttäneet jääkiekkoilun aamuharjoitukset TPS:n tai Lukon B-junioripoikien joukossa ja iltaharjoitukset Raision ringetteryhmässä.

STT–PASI PELTOLA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: