LKS 20170314 Suomen maalivahti Noora Räty jääkiekon naisten Euro Hockey Tour -kiertueen turnauksen ottelun Suomi - Venäjä lämmittelyssä Kouvolassa 10. helmikuuta 2017. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Naisleijonat ennakkosuosikkina MM-pronssipeliin

7.4.2017 - 8:52 Tagit:, ,

Ilmassa voi haistaa mitalikahvin tuoksua, kun Suomi valmistautuu jääkiekon naisten MM-kisojen pronssiotteluun. Mutta ennen kuin Suomen juhlapöytää ryhdytään kattamaan, pitää Naisleijonien kaataa yllätyksellinen Saksa. Pronssipeli alkaa myöhään tänään Suomen aikaa.

Saksa selviytyi riemukkaalla Venäjä-voitolla välieriin, mutta välierissä se koki löylytyksen. Yhdysvallat rökitti Saksan 11–0.

Suomi päätyi pronssiotteluun, kun se ei pystynyt toistamiseen päihittämään Kanadaa. Kanada nujersi Naisleijonat 4–0 (1–0, 2–0, 1–0). Suomea maaleillaan kurittivat Sarah Potomak, Marie-Philip Poulin, Rebecca Johnston ja Emily Clark. Nollapelin Kanadan maalivahtina pelasi Shannon Szabados 23 torjunnallaan. Suomen maalivahti Noora Räty pysäytti 31 laukausta.

– Emme saaneet jalkojamme liikkeelle pelin ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin. Ero tuli siitä, kuinka me pelasimme, eikä siitä, kuinka he pelasivat. Tiesimme, että he tulevat otteluun kovaa, mutta meillä ei ollut vastausta siihen, maalivahti Räty sanoi MM-sarjan nettisivuilla.

Räty mietti jo olympialaisiakin

Räty suuntasi jo katsettaan ensi talvena Etelä-Koreassa kiekkoiltavaan olympiaturnaukseen.

– Olemme parantaneet peliämme viime vuosina. Kanada varmaankin voittaa meitä vastaan yhdeksän ottelua kymmenestä, mutta toivotaan, että tuo yksi meille voitollinen peli olisi ensi talven olympialaisissa, Räty tuumi.

– Kukistimme Kanadan jo kerran näissä MM-kisoissa, joten olisi ihme, jos voittaisimme heidät myös Etelä-Koreassa. Kaikesta huolimatta aiomme sitä yrittää, Räty jatkoi.

Kanadalle 1+1 tehopistettä MM-välierässä nakuttanut Marie-Philip Poulin uskoo, että Kanada on kaikin puolin valmis MM-loppuotteluun Yhdysvaltoja vastaan.

– Halusimme pelata energisesti sekä toimittaa kiekkoa ahnaasti Suomen maalille. Olemme tyytyväisiä peliesitykseemme ja odotamme finaalia innolla, Poulin totesi.

Uskoa Kanadalle antaa maalivahti Szabadosin oiva vire.

– Shannon on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Luotamme itseemme vahvasti, kun hän on maalilla, sanoi Rebecca Johnston.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: