tuto-kuvituskuva2

Murtaako Tuto vihdoin välieräkirouksensa?

3.4.2018 - 8:25 Tagit:,

Lauantaina upean vierasvoiton Savonlinnasta hakenut Tuto ei onnistunut katkaisemaan välieräsarjaa SaPKoa vastaan sunnuntaina.

Selkä seinää vasten pelannut SaPKo tasoitti sarjan Turussa ja venytti ratkaisun aina niin legendaariseen seiskapeliin, jossa pelin henki on raaka mutta selvä. Voittaja pelaa Mestiksen mestaruudesta, häviäjä saa tyytyä pronssipeliin.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo ei halunnut harmitella sunnuntain tappiota vaan käänsi katseet välittömästi eteenpäin. Viesti joukkueelle oli selvä: Ensimmäinen ottelupallo ei tuottanut tulosta, mutta toinen on vielä jäljellä.

– Mikä olisi sen legendaarisempaa kuin seiskapelin voitto ja siitä finaaliin, Elomo totesi heti sunnuntain ottelun jälkeen.

Välierät ovat olleet Tutolle viime vuosina varsinainen painajainen, sillä se on viimeksi selvinnyt finaaliin kymmenen vuotta sitten, jolloin seura voitti toistaiseksi ainoan mestaruutensa.

Tuon kevään 2008 mestaruuden jälkeen Tuto on pelannut viisi välieräsarjaa ja hävinnyt niistä jokaisen, kaksi juuri seitsemännessä pelissä.

Elomo ei ota paineita tiistain kamppailusta. Kokeneena pelaajana hän tietää, mitä seiskapeli pelaajilta vaatii. Avainasemassa ovat kärsivällisyys ja keskittyminen perusasioihin. Niitä Elomo on painottanut koko kauden ajan.

Kotikaukalossa Tuto on onnistunut noudattamaan Elomon teesejä varsin hyvin, mutta vieraspeleissä on ollut haasteita läpi kauden. Lauantain voittopelissä Tuto oli ajoittain pahasti köysissä, mutta ankara taistelu tuotti lopulta toivotun tuloksen.

Nyt Tuto tarvitsee kuitenkin toisen vierasvoiton, mikäli se haluaa raivata tiensä finaaleihin pitkän tauon jälkeen. Elomon mukaan pelipaikkakunnalla ei ole enää tässä vaiheessa mitään väliä.

– Ei sillä ole merkitystä. Molemmat joukkueet ovat kovilla, ja nyt henkinen vahvuus ratkaisee. Tämä on play-offien hienoutta, ja tästä pitää nyt osata nauttia oikealla tavalla.

Ottelun voittaja pääsee Mestiksen finaaleihin, jossa vastaan asettuu puhtaasti neljässä ottelussa välieränsä selvittänyt, runkosarjan voittaja KeuPa HT.

HENRI SALORANTA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: