LKS 20170213 BOSTON, MA - FEBRUARY 12: Artturi Lehkonen #62 of the Montreal Canadiens reacts after Zdeno Chara #33 of the Boston Bruins scored during the second period at TD Garden on February 12, 2017 in Boston, Massachusetts. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Maddie Meyer

Muller vertaa Lehkosta Jere Lehtiseen

16.10.2017 - 12:27 Tagit:, , ,

Montreal Canadiensin apulaisvalmentaja Kirk Muller katselee hyökkääjä Artturi Lehkosta jäällä ja sanoo, että hänelle tulee Lehkosesta mieleen eräs toinen suomalainen, kolme kertaa liigan parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valittu Jere Lehtinen.

– Hänestä (Lehkonen) kehittyy erittäin viisas ja tunnollinen kahden suunnan pelaaja, samanlainen kuin Jere, jonka kanssa pelasin yhtä aikaa Dallas Starsissa, valmentaja tuumii.

Muller kehuu, että Lehkonen pelasi todella upean tulokaskauden, ja he ovat erittäin tyytyväisiä nuoreen suomalaiseen.

– Hän kehittyy aivan varmasti lisää tällä kaudella ja voimme odottaa häneltä enemmän maaleja, lisää vastuuta molemmissa päissä sekä vahvaa panosta yli- ja alivoimapelissä.

Lehkonen, 22, on jo nyt älykäs ja kokonaisvaltainen pelaaja, joka on vastuullinen myös ilman kiekkoa. Joskus jopa liian tunnollinen.

– Muut pelaajat kutsuvat häntä pojakseni ja naureskelevat, että siinä isä taas neuvoo poikaa, Muller naurahtaa ja selittää, että ehkä hänellä on hieman isällinen suhtautuminen Lehkoseen.

– Joskus häntä täytyy vähän toppuutella, koska hän on niin ankara itselleen ja vaatii itseltään niin paljon. Hän arvostelee omaa peliään liian ankarasti.

Kaikki ainekset hyvään kauteen

Lehkonen pelasi viime kaudella 73 ottelua tehoin 18+10=28 ja oli kymmenes tulokkaiden maalipörssissä. Hän odottaa kehittyvänsä lisää tällä kaudella ja toivoo saavansa itsestään vielä enemmän irti kuin tulokkaana.

– Minulla on ainekset parantaa peliäni ja tehdä paremmat tehot kuin viime vuonna. Pitää vaan saada kiekko tolppien väliin.

Lehkosella on takana hyvä ja ehjä kesä, joten senkin takia tältä kaudelta voi odottaa paljon.

– Sitä toivon eniten, että mennään joukkueena pidemmälle kuin viime vuonna (pudotuspelien ensimmäinen kierros). Meillä on hyvä jengi kasassa, ja meidän pitää saada vain pari asiaa viilattua kuntoon.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: