pelaajakuva_artukka

MM-kisojen tulevat NHL-tähdet

1.5.2015 - 13:58 Tagit:, , , , , , , , ,

Teemu Artukka – “Keskinkertainen harrastekiekkoilija, mutta lahjakas NHL-entusiasti”
Twitter: @Viitossentteri

MM-kisat ovat hieno mahdollisuus eurooppalaisten katsojien tutustua siihen mitä NHL:llä on tarjota joko nyt tai tulevaisuudessa. Vaikka joukkueista jäisikin pois ne kaikkein kirkkaimmat supertähdet, esimerkiksi amerikkalaisryhmältä oli hieno veto esitellä ensi kesän varaustilaisuuden perintöprinssiä. Ja melkein myös kesän 2016, sillä varaustilaisuuden ykkössijoitettu Austen Matthews pelasi jenkkien paidassa yhden harjoitusottelun ja teki heti maalin.

Kaikki tuntevat Sidney Crosbyn, Tyler Seguinin ja Jevgeni Malkinin. Miksei myös Vladimir Tarasenkon, jonka erikoisalaa on NHL:n komeimmat maalit. Mutta ketkä ovatkaan ne seuraavat kaikkien tuntemat NHL-tähdet, joita voimme seurata MM-jäillä. Poimisin valikoiduista joukkueista yhden pelaajan, joka kannattaa ottaa kiikariin. Osa on jo esiintynyt vakuuttavasti NHL-jäillä ja joku ei ole ottanut vielä viivaakaan.

Jyrki Jokipakka, Suomi

Jokipakka pelasi melkoisen vuoristoratakauden Dallas Starsissa. Isokokoinen oman pään lukko oli lähellä murtautua kokoonpanoon jo kauden alussa, mutta putosi viime metreillä pois. Kauden aikana vahvoja näyttöjä tuli kuitenkin peräti 51 ottelussa ja oli ajoittain joukkueen parhaimpia puolustajia.

Tomas Hertl, Tshekki

San Jose Sharksin taidokas hyökkääjä kärsi aavistuksen verran toisen kauden kirouksesta, sillä hän teki 82 ottelussa vain karvan verran enemmän pisteitä kuin viime kauden 37 ottelussa. Organisaatiomuutosten kourissa oleva Sharks antaa varmasti ensi kaudella vakaampaa kasvualustaa jalokiven loistaa uudestaan ja nuorikosta tulee varmasti tshekkiläisen kiekkokoulun lippulaiva. Kunhan Jaromir Jagr lopettaa kymmenen vuoden päästä.

Roman Josi, Sveitsi

24-vuotias sveitsiläinen teki viime kaudella piste-ennätyksensä. Vaikka Josia pidetään kahteen suuntaan luotettavana kaverina, hän osaa myös tehdä jälkeä sillä Predatorsin paidassa nähtiin 15 maalia ja 55 pistettä. Sillä olisi oltu toisena suomalaispelaajien maalipörssissä ja pistepörssin kärjessä.

Valeri Nitsuskin, Venäjä

Järkälemäinen hyökkääjä, joka muistuttaa pelityyliltään paljon Aleksander Ovetskinia. Oli suurimman osan kaudesta poissa lonkkaleikkauksen takia, mutta kellotti tulokaskaudellaan 79 pelissä 34 pistettä. Takuuvarmaa viihdettä, kun on kentällä ja voi olla muiden venäjän taitureiden kanssa todella vaarallinen.

Tomas Jurco, Slovakia

Etunimikaima Tomas Tatar alkaa olemaan sen verran tuttu nimi Red Wingsin porukasta, että on mielenkiintoisempaa esitellä joukkueen toinen slovakki. Jurco osui ensimmäisen kerran silmiin muutaman vuoden takaa, kun nuorukainen esitteli mailankäsittelytaitojaan videolla. Pehmeäkätinen ja taiturimainen Jurco on sopivalla kasvatuksella Red Wingsin tulevaisuuden ykkösnimiä, kun änäriaika jättää Pavel Datsjukista ja Henrik Zetterbergistä.

Filip Forsberg, Ruotsi

Mikäli Forsbergin kauteen ei olisi tullut pientä notkahdusta pisteissä, Ruotsin uusi “Foppa” olisi melko varmasti vienyt Calder Trophyn kotiin. Nyt ei ollut edes ehdokkaana. Yli 60 pistettä on nykypäivänä NHL:ssä todella kova suoritus ja Forsberg onnistui tekemään 63 pistettä ja pudotuspeleissä Blackhawksia vastaan kuudessa ottelussa kuusi pistettä ja hattutemppu.

Aaron Ekblad, Kanada

Ekblad oli viime kesän ykkösvaraus ja on totisesti näyttänyt statuksensa. Nousi Panthersin johtavaksi puolustajaksi ja tulee voittamaan tulevaisuudessa Norris Trophyn. Pelaa nerokkaasti ja tekee jatkuvasti luovia ratkaisuja kentällä. Nuorukaista ei uskoisi millään muotoa vasta 19-vuotiaaksi.

Jack Eichel, USA

Kerran vuosikymmenessä tulee pelaajia, joiden takia joukkueet alkavat myymään maalivahteja, jotta häviäisivät pelejä. Ensi kesänä näitä pelaajia on varaustilaisuudessa kaksi: Connor McDavid ja Jack Eichel. McDavid ei ole toistaiseksi tulossa pelaamaan Kanadan paitaan, koska Erie Ottersin kausi on kesken, mutta Jenkkien yliopistosarjojen päättymisen takia Eichel on vapaa tulemaan kisoihin. Eichel on isokokoinen ja äärimmäisen taitava hyökkääjä, joka tulee olemaan NHL:n seuraavia supertähtiä. Nopea, älykäs ja aina vaarallinen.

Kirjoittaja: Teemu Artukka
Jaa: