Jan Hejda, Petri Kontiola

MM-isäntä Tshekki pyöritti Suomen kumoon

22.4.2015 - 21:31 Tagit:,

Tshekki on valmiina pian alkavaan jääkiekon MM-turnaukseen, jota perinteinen kiekkovalta isännöi Prahassa ja Ostravassa. Sen sai kokea keskiviikkoiltana Suomi, joka jäi Znojmon pikkukaupungissa eteläisessä Tshekissä MM-isännän alle maalein 1–4.

Tappio katkaisi Suomen viiden ottelun voittoputken kevään maaotteluissa. Jäljellä on vielä MM-kenraali Tshekkiä vastaan perjantaina Brnossa. Odotettuun MM-tunnelmaan päästään sitten vapunpäivänä, kun Suomi avaa kisat Ostravassa Yhdysvaltoja vastaan.

Suomi sai Znojmon hallin 4 800 katsojan huutomyrskyssä pelattuun peliin loistoalun, kun MM-joukkueen NHL-tähtiin lukeutuva Aleksander Barkov ohitti Tshekin maalivahdin Alexander Salakin jo 34 sekunnin jälkeen. Barkov laittoi A-maajoukkueuransa avausmaalin Salakin taakse Tuomo Ruudun ja Juhamatti Aaltosen esityöstä.

Tshekki lämpeni kuitenkin pian, ja ote kääntyi. Michal Vondrka tasoitti pelin ylivoimalla ajassa 14.08, ja toisessa erässä osui Martin Zatovic Suomen puolustuksen keskeltä aivan Atte Engrenin vartioiman maalin edestä.

Päätöserässä Tshekki karkasi, kun joukkueen vahva ykköskenttä pyöritti. Ensin Vladimir Sobotka viimeisteli Martin Eratin syötöstä alivoimalla, kun Jussi Jokinen oli menettänyt kiekon omalla hyökkäyssiniviivalla. Erat iski sitten vielä 4–1-lukemat ylivoimalla, kun kolme maalisyöttöä kirjannut Jakub Voracek petasi paikan.

– Erikoistilannepelaamisesta tuli se ero. Tshekki teki kaksi ylivoimalla ja yhden alivoimalla, kun töppöiltiin siinä, päävalmentaja Kari Jalonen summasi MTV Sport1 -kanavan haastattelussa.

– Maalinedustapelaamisemme oli vähän köykäistä, ja ylivoima oli ihan hukassa. Ei saatu pyörimään lainkaan, ja sitä pitää vielä työstää.

Boksissa vilskettä

Liekö MM-jännitystä vai mitä, mutta ottelussa nähtiin maaottelulle varsin paljon jäähyjä. Tshekki keräsi 35 minuuttia Radek Smolanekin 5+20-minuuttisen myötä, ja Suomi 28 minuuttia. Päätöserässä saatiin yhteensä 43 jäähyminuuttia.

– Kunnon fyysinen lätkäilta, Jalonen totesi MTV Sportille.

– Hieno kiekkoilta, tällaista tämä tulee olemaan Tshekin MM-kisoissa, päävalmentaja kiitteli vielä yleisön tuomaa tunnelmaa.

TS-STT–JANNE LEHIKOINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: