36866935

Mikko Rantasen avausmaali NHL:ssä auttoi Coloradon voittoon

12.11.2016 - 10:13 Tagit:, , ,

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen iski NHL-uransa ensimmäisen maalin perjantaina. Viime kaudella nuorten maailmanmestaruusjoukkueen kapteenina luistelleen Rantasen NHL-avausmaali syntyi toisen nuoren kultaleijonan Patrik Laineen seuraa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Hyökkääjä Rantasen illan kruunasi se, että Colorado nappasi kotihallissaan lopulta 3–2-jatkoaikavoiton.
Rantasen maali tuli ylivoimalla toisessa erässä ja se syntyi hänen uransa 17. NHL-pelissä. Rantanen odotti kärsivällisesti paikkaansa ja latasi sitten rannelaukauksella Avalanchen 1–0-johtoon.

– Maali tuntui hyvälle varsinkin siksi, koska voitimme pelin. Se oli hyvä ylivoimakuvio meiltä, ja sain paljon tilaa. Katsoin ensi syöttääkseni, mutta päätin sitten laukaista itse, koska syöttölinja ei ollut avoinna, Rantanen kuvaili Denver Post -lehdelle tähtihetkeään.

Avalanchen jatkoaikaosuma kirjattiin Rene Bourquelle, vaikka kiekko meni maaliin Winnipegin Nikolaj Ehlersistä.

Winnipeg-tähti Laine jäi Coloradoa vastaan tehopisteittä.

Korpikoski taas maalin makuun

Maalivahti Kari Lehtonen auttoi torjunnoillaan Dallasin 3–2-vierasvoittoon Edmontonista. Lehtoselle kirjattiin peräti 40 torjuntaa ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi. Dallas-hyökkääjä Lauri Korpikoski rokotti entistä seuraansa maalilla jo 28 sekunnin pelin jälkeen. Hän onnistui maalinteossa myös Dallasin edellisessä ottelussa ja on koonnut nyt 3+2 tehopistettä 15 ottelussa tällä kaudella.

Edmontonin NHL-tulokas Jesse Puljujärvi ei yltänyt vajaan kymmenen minuutin jääajallaan tehopisteille.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: