Mikko Lehtonen (Tampere, 4) Freisteller, Einzelbild, Ganzkörper, Eishockey, Champions Hockey League, Grizzlys Wolfsburg - Tappara Tampere, xtgx

Mikko Lehtonen Tampere 4 cut out Single Whole body Ice hockey Champions Hockey League Grizzlys Wolfsburg Tappara Tampere xtgx

Mikko Lehtonen tavoittelee olympiapaikkaa

4.1.2018 - 17:54 Tagit:, ,

Kun TPS:ssa juniorivuotensa pelannut Mikko Lehtonen siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin mestarijoukkue HV71:sta Suomen mestarijoukkue Tapparaan, joutui hän huomaamaan saman kuin moni muukin: TPS:n ja Tapparan kohtaamisissa on viime vuosina ollut hurja lataus.

Turkulaisten ja tamperelaisten runkosarjapelit SM-liigassa ovat muistuttaneet useimmiten pudotuspelejä, joissa pelin taso ja intensiteetti on huomattavasti normaalia liigapeliä korkeampi.

– Kuulin, että Tapparan ja Tepsin kohtaamiset olivat todella kovatasoisia pelejä viime kaudellakin. No, ensimmäinen peli tällä kaudella ei kyllä ollut sitä. Siinä olimme suoraan sanottuna surkeita, Lehtonen sanoo.

Ja on tietysti oikeassa. TPS nuiji syyskuussa Liigan toisella kierroksella Turkuhallissa Tapparan maan rakoin rumin numeroin 6–2. Joukkueiden toinen kohtaaminen marraskuussa Hakametsässä oli sitten jälleen laadukas huippupeli, jonka TPS voitti 3–2.

– Siinä pelissä oli tosiaan pleijarituntua. Kai se siitä tulee, kun vastakkain on kaksi huippujoukkuetta täynnä hyviä pelaajia ja molemmat taistelevat samoista sijoista sarjan kärjessä. Pisteet niistä peleistä ovat molemmille tosi tärkeitä, Lehtonen miettii.

23-vuotias Lehtonen pelasi Turussa viimeksi kaudella 2014–15. Sen jälkeen puolustaja on pelannut Kouvolassa, Jönköpingissä ja Tampereella. Miten turkulainen voi viihtyä Tampereella?

– Ihan hyvin minä ainakin olen viihtynyt, Lehtonen nauraa.

– Tampere on saman kokoinen kaupunki kuin Turku. Joukkue on hyvä, organisaatio on hyvä, peli kulkee. Mikäs täällä on ollessa.

Eikö Turusta ole mitään ikävä?

– No, onhan Turku aina Turku – kotikaupunkini. Ja jos nyt jotain täältä puuttuu, niin Tampereella ei ole jokirantaa. Mutta kyllä minä olen tykännyt täällä olla.

Lehtonen on tehnyt tällä kaudella 36 ottelussa 7+12 tehopistettä. Tapaninpäivänä hän pyssytti kaksi maalia ottelussa Ilvestä vastaan.

– Kausi on ollut nousujohteinen. Alku oli vähän nihkeä, mutta viime pelit ovat kulkeneet hyvin. Olen pystynyt treenaamaan hyvin ja pelikin alkaa kulkea, hän miettii.

Lehtonen pelasi viime keväänä MM-kisoissa ja on ollut tälläkin kaudella A-maajoukkueen mukana EHT-turnauksessa. Edessä hänellä ovat todennäköisesti olympialaiset ensi kuussa.

– Toivottavasti pääsen joukkueeseen, Lehtonen huokaa.

– Kyllä olympialaiset ovat yksi tämän kauden isoista tavoitteistani. Tämä on todellinen once-in-a-lifetime -mahdollisuus, kun NHL-pelaajat eivät ole mukana. Yritän pelata sen mukaisesti, että mahtuisin joukkueeseen.

Ennen olympialaisia edessä on kuitenkin vielä liuta liigapelejä. Ja ensimmäinen niistä on edessä perjantaina Turkuhallissa.

– TPS sytyttää aina minut vähän normaalia enemmän. Katsomossa on paljon tuttuja ja vastassa jäällä paljon vanhoja kavereita. Toivottavasti katsomossa riittää vielä väkeä, että saadaan tunnelma kattoon, Lehtonen miettii.

– Veikkaan, että tulee huippupeli, jonka me voitamme 4–1.

TPS–Tappara Turkuhallissa perjantaina klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: ALL OVER PRESS

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: