Urheilu

Mestiksestä haluttaisiin Liigaan urheilemalla

20.12.2013 - 17:45 Tagit:, ,

Jääkiekon Mestiksen joukkueissa suhtautuminen torstaina tehtyyn sopimukseen lisenssiin perustuvasta noususta Liigaan vaihtelee. Sarjan kakkosen TuTo Hockeyn toimitusjohtaja Timo Kinnunen pitää tehtyä ratkaisua täysin absurdina. Viidennellä sijalla olevan KooKoon toiminnanjohtaja Sakari Välimaa pitää hyvänä, että Mestiksen mestarille nousu on edelleen mahdollinen.

– Oksettaa. Jos se tällaisena pysyy, se on suomalaisen huippujääkiekkoilun kuolinisku. Kilpailu siirtyy kabinetteihin, Kinnunen sanoo päätöksestä.

Kinnusen mukaan TuTo pyrkii Liigaan, ja sen on pakko jättää hakemus Jokerien paikalle.

– Ei me tässä valkoista lippua ryhdytä nostamaan, Kinnunen sanoo.

KooKoon Välimaa ei ota vielä kantaa siihen, hakeeko KooKoo Jokerien paikkaa.

– Me olemme aina menneet urheilu edellä ja mennään edelleenkin. Meidän tavoitteena on voittaa mestaruus, ja mestarille on luvattu paikka siellä. Käymme tämän asian hallituksen kanssa läpi. Jos Liiga laajenee 16 joukkueen sarjaksi, siihen junaan haluamme pomminvarmasti, Välimaa sanoo.

Välimaan mukaan KooKoon kolme viimeistä tilikautta ovat olleet positiivisia, ja muutenkin seura olisi liigakelpoinen.
– Meillä on 6 000 ihmisen jäähalli. Ainakin yksi murhe vähemmän kuin tietyillä seuroilla, Välimaa sanoo.

Neuvottelijat tyynnyttelivät

Liigan kanssa sopimusta sorvannut Jääkiekon Sarjaseurat ry:n puheenjohtajisto tyynnytteli perjantaina tilannetta tiedotteellaan. Vaasan Sportin puheenjohtaja Heikki Hiltunen ja Mikkelin Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakka sanoivat, että muuttuvassa jääkiekkokentässä mikään ei ole ikuista, ei myöskään nyt sovittu ratkaisu.

Heidän mukaansa ensi keväänä liigalisenssin voi saada kaksi Mestis-joukkuetta ja kolmas voi saada sen keväällä 2015. Silloin alkaisivat uudet neuvottelut siitä, jatketaanko lisenssijärjestelmää ja Liigan laajentamista, vai mitä tehdään.

– Lähitulevaisuudessa voi syntyä Eurooppaan ammattilaissarja, johon siirtyy Suomesta joukkueita, jolloin joka tapauksessa suomalainen sarjapelaaminen kokee isoja muutoksia. Siinäkin tapauksessa on hyvä, että joukkueita on jo valmiiksi enemmän pelaamassa liigatasolla kuin vain 13 joukkuetta, kaksikko totesi.

Toivakan mukaan Mestiksen hallitseva mestari Jukurit osallistuu lisenssitoimikunnan syyniin.

TS – STT – OLLI KEMPPAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: