Urheilu

Meriläinen torjui Tutolle toisen kiinnityksen

28.3.2014 - 22:05 Tagit:, , , , ,

Tuto-Jukurit 3-0

Nollapelin kolmannessa Mestis-välierässä torjunut Kimmo Meriläinen oli kotijoukkueen sankari perjantaina, kun Tuto otti välierien toisen voiton. Nollapeliin ei vaadittu kuin 18 torjuntaa, mutta joukkoon mahtui muutama näyttävä koppi. Lisäksi Meriläinen esiintyi tolppien välissä kauttaaltaan varmasti.

– Meriläisen luonne on tässä matkan aikana kasvanut. Hän on pelannut nyt hyvän määrän pelejä. Uskon, että hänestä kasvaa vielä hyvä maalivahti Suomi-kiekkoon, Ismo Lehkonen kehui maalivahtiaan.

Urheilu

Helpolla Tuto ei voittoaan saanut. Jukurit puolusti keskialueelta lähtien hyvin ja Tutolla oli vaikeuksia saada kontrolloidusti kiekko hyökkäyksiin. Myös kotijoukkueen syötöt lähtivät varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliskolla osoitteettomina.

– Kaksi erää puskettiin viittä miestä päin. Kaistat olivat hyvin tukossa. Monille meidänkin pelaajista jäi parannettavaa, Lehkonen tuumi.

Urheilu

Tuto rikkoi Jukureiden puolustusmuurin toisen erän loppupuolella, kun Tuukka Pulliainen alusti Aki Keinäsen maalin. Toisen erän viimeisellä minuutilla Tuto sai vielä rangaistuslaukauksen, jonka Aleksi Rutanen toimitti Oskari Setäsen selän taakse. Kahden maalin johtoasemassa Tuto pelasi päätöserän kylmäpäisesti, eikä päästänyt mikkeliläisiä uhittelemaan. Rutanen iski loppunumerot illan toisella maalillaan pari minuuttia ennen ottelun loppua, kun Jukurit pelasi ilman maalivahtia.

Urheilu

– Tiukka peli kaikin puolin. Meillä oli toisessa erässä paikka tasoittaa, mutta sitten vastahyökkäyksestä tuli se rankkari. Tuto pelasi hienon pelin, totesi Jukureiden päävalmentaja Antti Pennanen.

Ottelusarja jatkuu huomenna lauantaina Mikkelissä.

Aamuset – Ilkka Lappi
KUVAT: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: