Urheilu

Meriläinen torjui Tutolle kolme pistettä

23.11.2013 - 8:57 Tagit:, , , , ,

Tuto–Kiekko-Vantaa 2–1

Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen odotti joukkueensa jatkavan perjantaina siitä, mihin se viikko sitten jäi. Silloin Tuto peittosi SaPKon murskaavasti 7–2 ja pelasi kauden parhaan pelinsä.

Oliko syynä viikon pelaamattomuus, Kiekko-Vantaan vahvuus vai Tuton astetta heikompi ilta, on vaikea sanoa, mutta samaan lentoon Tuto ei perjantaina päässyt.

Urheilu

Paljon joukkueesta kuitenkin kertoo se, että nihkeästä illasta huolimatta Tuto puristi väkisin maalin voiton ja jatkaa Mestiksen kakkosensa kaksi pistettä Sportin perässä.

– Vähän jäi piippuun, Anrei Hakulinen mietti.

Urheilu

– Emme saaneet aikaan sellaista peliä, jota odotimme. Vastustaja tuli alussa niin kovaa, että se lamaannutti jotenkin meidät. (Maalivahti Kimmo) Meriläinen pelasti meidät.

Sitä, mistä lamaantuminen johtui, Hakulinen ei osannut sanoa.

– En tiedä, mistä se johtui. Viikon pelaamattomuus näkyi varmaan vähän, mutta ei sen taakse saa mennä. Lähdetään siitä, että huomenna kulkee paremmin.

Tuto kohtaa lauantaina vieraskaukalossa JYP-Akatemian.

Urheilu

Pisteitä ei saa helpolla

Meriläinen piti Tutoa perjantaina pystyssä varsinkin ottelun avauserässä Kiekko-Vantaan paineessa. Meriläinen torjui avauserässä 15 kertaa ja koko ottelussa 32 kertaa. Ensimmäisen – ja ainoan – kiekon hän päästi taakseen vasta kolmannessa erässä.

– Tulihan siinä ensimmäisessä erässä jonkin verran hommia. Ne kuitenkin vähenivät pelin aikana koko ajan ja viimeisessä erässä ei sitten enää paljon töitä ollutkaan, Meriläinen sanoi.

Urheilu

Tuto teki molemmat maalinsa ottelun toisessa erässä. Ensin onnistui maalin edestä Hakulinen ja reilu kymmenen minuuttia myöhemmin Aleksi Rutasen nopea rannelaukaus yllätti täysin Kiekko-Vantaan maalivahti Aaro Peltosen.

– (Aki) Keinästä on kiittäminen maalistani. Keinänen ampui patjoihin ja minä vain löin riparin sisään, Hakulinen jakoi kiitosta kauden yhdeksännestä osumastaan ketjukaverilleen.

Kaksi tehtyä maalia riitti perjantaina Tutolle voittoon. Kiekko-Vantaan ainokaisen teki päätöserässä Kalle Moisio, kun Meriläinen syötti maalinsa takaa kiekon suoraan vastustajan Valtteri Heikkilän lapaan ja tämä siirsi laatan Moisiolle.

– Odotimme Kiekko-Vantaan olevan työteliäs ryhmä ja sellainen se olikin, Meriläinen sanoi.

– Tämäkin peli osoitti taas, että ei tässä sarjassa koskaan saa pisteitä helpolla. Tärkeintä meille oli kuitenkin se, että voitto tuli.

Kivaa hommaa

Hyvän joukkueen merkki on se, että se voittaa heikompanakin päivänä. Lehkonen olikin erittäin tyytyväinen Tuton perjantaina hankkimiin kolmeen pisteeseen.

– Tosi tyytyväinen, Lehkonen myönsi.

– Vantaa järjesti hyvän show´n, todellisen pudotuspeli-illan. Kun peli alkoi tuolla tavalla, meidän pakistolle tuli aika kiire omassa päässä.

Urheilu

– Onneksi Meriläinen oli maalilla tosi vahva. Ilman häntä olisimme voineet olla ensimmäisen erän jälkeen neljän maalin takaa-ajoasemassa.

Tommi Virtasen ollessa loukkaantuneena, Meriläinen jatkanee lauantainakin maalin suulla. Peräkkäisinä päivinä pelaaminen sopii 20-vuotiaalle maalivahdille hyvin.

– Jaksan kyllä, ei mitään ongelmaa. Kivaahan tämä homma on, Meriläinen nauroi.

Urheilu

TS – JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: