LKS 20170425 Päävalmentaja Lauri Marjamäki jääkiekon miesten A-maajoukkueen harjoituksissa Helsingissä tiistaina 25. huhtikuuta 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Marjamäki valitsi 7 ensikertalaista MM-kisoihin

1.5.2017 - 13:05 Tagit:, , , , , , ,

Jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki on valinnut seitsemän ensikertalaista Suomen joukkueeseen loppuviikosta käynnistyviin MM-kisoihin.

– Meillä on sitoutunut Leijona-joukkue kasassa – siitä löytyy paljon kokemusta, mutta myös seitsemän MM-kisadebytanttia. Silmiinpistävä piirre on, että joukkueessa on 11 sellaista pelaajaa, jotka ovat olleet MM-leirityksen alusta asti mukana. Uskon, että se tulee olemaan meidän joukkueen vahvuus, Marjamäki kommentoi tiedotteessa.

– Suurin osa pelaajista on jo MM-leirityksessä ymmärtänyt, mikä on meidän tyylimme ja tapamme toimia. Sitä kautta jokapäiväinen kehittymisenhalu varmasti paistaa meidän joukkueesta.

MM-valinnat tehtiin heti Tshekin EHT-turnauksen jälkeen.

– Kolme Euro Hockey Tourin turnausta ja nyt neljän viikon leiritys ja tietysti pelaajien otteet omissa seuroissaan. Tietenkin viimeiset valinnat kiteytyivät tähän viikonloppuun, ja nyt on lopullinen ryhmä kasassa, Marjamäki summaa.

Suomen joukkue miesten MM-kisoissa:

Maalivahdit: Joonas Korpisalo (Columbus Blue Jackets), Joni Ortio (Skellefteå AIK), Harri Säteri (HK Vitjaz)

Puolustajat: Juuso Hietanen (Dynamo Moskova), Julius Honka (Dallas Stars), Topi Jaakola (Jokerit), Joonas Järvinen (Kunlun Redstar), Lasse Kukkonen (Kärpät), Ville Lajunen (Jokerit), Mikko Lehtonen (HV 71), Atte Ohtamaa (Ak Bars Kazan)

Hyökkääjät: Juhamatti Aaltonen (IFK), Miro Aaltonen (HK Vitjaz), Sebastian Aho (Carolina Hurricanes), Valtteri Filppula (Philadelphia Flyers), Markus Hännikäinen (Columbus Blue Jackets), Joonas Kemppainen (Sibir Novosibirsk), Jani Lajunen (Tappara), Oskar Osala (Metallurg Magnitogorsk), Antti Pihlström (Jokerit), Jesse Puljujärvi (Edmonton Oilers), Mika Pyörälä (Kärpät), Mikko Rantanen (Colorado Avalanche), Tomi Sallinen (Kunlun Redstar), Veli-Matti Savinainen (Tappara)

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: