LKS 20161217 Finland's goalie Harri Säteri saves his net during the Channel One Cup of the Euro Hockey Tour ice hockey match between Finland and Sweden in Moscow, on December 17, 2016. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Alexander Nemenov

Marjamäki kaipaa malttia Leijonien otteisiin

17.12.2016 - 14:39 Tagit:, , ,

Pieni maltti ja yhdessä tekeminen ovat seikat, joiden parantamista Leijonat hakee sunnuntaina epävirallisen EM-sarjan päätöspeliinsä Venäjää vastaan.

Lauantaina Suomen peli oli rikkonaista pitkälti jäähyjen takia. Ruotsi kiri Moskovassa avauserässä kahden maalin karkumatkalle ja lopulta 4–2 (2–0, 2–2, 0–0) -voittoon.

Leijonat kulutti jäähypenkkiä 16 minuutin verran, ja vaikka Ruotsi ei onnistunut tekemään kuin yhden ylivoimaosuman, Suomen peli sekosi jäähyilystä.

Jäähyistä peräti kaksi tuli joukkuerangaistuksena, kun jäälle säntäsi liikaa miehiä.

– Joukkuerangaistukset ovat innokkuutta. Joukkueessa on yhdeksän ensikertalaista, ja kauhea on into. Sekin kuvasti meitä tänään, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Moskovasta.

Ensikertalaisista Henrik Haapala avasi maalitilinsä maajoukkueessa, kun kiekko kimposi hänestä maaliin toisen erän puolivälissä. Kiekon laukoi Roope Hintz. Suomen avausmaalin viimeisteli Miro Aaltonen, torstain Tshekki-pelin kahden maalin mies.

Aamukävelyltä otteluun

Suomen ja Ruotsin ottelu alkoi paikallista aikaa puoliltapäivin, joten otteluun valmistautumisen rutiini poikkesi tavanomaisesta iltapelistä.

– Joukkue kävi yhdessä aamukävelyllä puoli kahdeksan aikaa. Sen jälkeen tankattiin energiaa kroppaan, ja kohti peliä.

Marjamäen mielestä joukkue oli päiväpeliin valmis, vaikka Ruotsi rokottikin avauserässä.

Vielä marraskuisessa Helsingin-turnauksessa Ruotsi oli vaisu, mutta Moskovassa joukkueella oli eri meininki.

– Ruotsilla on äärimmäisen taitavia, luisteluvoimaisia pelaajia sekä hyvin pelaavia pakkeja. Ei se sattumoisin voittanut perjantaina Venäjää, Marjamäki tiivisti.

Venäjän jääkiekkoliitto juhlisti lauantaina 70-vuotista taivaltaan, mutta Leijonat jättivät juhlimisen väliin.
– Yritämme palautua tästä pelistä hyvin, Marjamäki tiivisti.

Venäjää Marjamäki kuvasi Leijonille kunnon haasteeksi. Joukkueessa on kiekollista taitoa riittämiin.

STT–KAIJA YLINIEMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: