LKS 20161102 - Päävalmentaja Lauri Marjamäki Suomen miesten jääkiekon A-maajoukkueen mediapäivässä Helsingissä keskiviikkona 2. marraskuuta 2016.
 LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Marjamäki ei hötkyile Leijonissa tuloksen perään

2.11.2016 - 16:30 Tagit:, ,

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Lauri Marjamäki ei myönnä, että olisi menettänyt mielenrauhansa syyskuussa pelatun World Cupin heikon suomalaismenestyksen takia.

Leijonat hävisi Torontossa Marjamäen päävalmentajadebyytissä kaikki kolme otteluaan yhteismaalein 1–9.

Ikään kuin varmuuden vuoksi Marjamäki valitsi huomenna alkavaan Helsingin EM-turnaukseen kokeneen joukkueen, jossa pelaa muun muassa neljä vuoden 2011 maailmanmestaria.

On selvää, että nimekkäältä joukkueelta odotetaan kotiyleisön edessä paljon.

– Mukana on hyviä pelaajia, ja meillä on eväät pelata laadukasta kiekkoa, mutta emme kurkottele kuuta taivaalta, Marjamäki kertoo.

Hänen maalinsa on kevään MM-kisoissa, jossa Suomi kiekkoilee Pariisin-alkulohkossa.

– Missään nimessä en mittaa tasoani tämän turnauksen kautta, Marjamäki viittaa Helsingin-turnaukseen.

Kotoisesta Liigasta on mukana viisi pelaajaa. Määrää on pidetty julkisuudessa huolestuttavan pienenä.

– Viisi pelaajaa kotimaasta on itse asiassa ihan hyvin, jos katsotaan tämän turnauksen historiaa, päävalmentaja huomauttaa.

Myös viime vuonna Suomen EM-joukkueeseen valittiin viisi pelaajaa Liigasta.

Viime vuonna kotiturnauksessaan toiseksi sijoittunut Suomi kohtaa huomenna avausottelussaan Venäjän. Marjamäki uskoo, että hänen joukkueensa on valmis heti ensimmäisessä pelissä.

– Mukana on 12 hyökkääjää ja kahdeksan puolustajaa, joten pyörimässä ei ole ylimääräisiä pelaajia. Yritämme näin satsata heti alkuun, kun vastassa on nälkäinen Venäjä, Marjamäki sanoo.

STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: