1824 / Kuvaaja: Riitta Salmi / Päivämäärä: 29.09.2016 / Mitä kuvataan: TS Kiekon uudet (ja vanhat) bloggarit saapuvat infotilaisuuteen Artukaisiin. Otetaan tyypeistä blogikuvat. / Sijainti: Studio? Tms paikka toimituksessa

Mainioita keskusteluja

13.10.2016 - 10:52

Mainioita keskusteluja

Kun TuTo saavutti rutiinivoiton, niin ei siitä sen enempää.

Ennen peliä pysähdyin juttelemaan Kiekko-Vantaan huivi kaulassa Kivikylän nakkeja syövän minua vajaa parikmmentä vuotta nuoremman miehen kanssa. Hänellä oli seurassaan neljä nuorempaa kaveria. Mies kertoi pelanneensa ja seuranneensa Kupittaalla monia pelejä olikohan se peräti 45 vuoden aikana asuessaan Kyrössä, silloisen Karinaisten kunnan suurimmassa taajamassa. Vuonna 2005 Karinainen yhdistyi Pöytyään. Hän edusti Kyrön Pallosurassa.

Kupittaan jäähalli sai vierasjoukkueen kannattajilta jälleen osakseen vuolaat kiitokset tyylikkyydestä ja lämpimästä tunnelmastaan. Nyt miehellä oli aivan erityinen syy tulla Turkuun. Kiekko-Vantaan nro 67 Julius Rantaskola on hänen tyttärensä poikaystävä. Ehkä tuota mukavaa miestä lohdutti Juliuksen tekemä tasoitusmaali ja kun hänet palkittiin sisulla ja sitkeydellä otelleen vierasjoukkueen parhaana.

Tauolla juttelin ison ja jämerän miehen kanssa mukavia. Hän on ihan julkkis, kun esiintyi viime kesänä Rymättylän teatterissa naytelmässä “Vähän vielä. Vitikainen” remonttimies Perälänä. Kupittaalla hän on erikoistunut remontoimaan julkisesti ja kaikelle läsnäolevalle kansalle pelitilanteitten muutoksia ja erotuomareitten joittenkin vihellysten seurauksia. Kotijoukkuetta ravistella ja sen kannattajia pelotella miehellä on tapana legendaariselta Aulis Virtaselta oppineena kertomalla esim eilen “Kiekko- Vantaa, ensimmäinen maali” ja “Kiekko Vantaa toinen maali” ikään kuin ennakoiden että lisää on tulossa. Vain kun TuTon maalivahti pelaa nollapelin, säästyy remonttimiehen aiheuttamalta sydämentykytykseltä.

Leo Lindstedt

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: