LKS 20170606 NASHVILLE, TN - JUNE 05: Olli Maatta #3 of the Pittsburgh Penguins is checked into the boards by Austin Watson #51 of the Nashville Predators during the second period of Game Four of the 2017 NHL Stanley Cup Final at the Bridgestone Arena on June 5, 2017 in Nashville, Tennessee. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Patrick Smith

Määttä luottaa Pittsburghin kotietuun

6.6.2017 - 19:34 Tagit:, , ,

Pittsburgh on törmännyt NHL:n loppuottelusarjan vierasotteluissa lähes ohittamattomaan muuriin, Nashville Predatorsin maalivahtiin Pekka Rinteeseen. Pittsburghilla on silti 2–2-tasatilanteessa edelleen kotietu, ja Penguinsin puolustaja Olli Määttä laskee sarjassa sen varaan.

– Tästä tuli nyt kolmen pelin finaalisarja, ja meillä on edelleen kotietu, Määttä muistutti Nashvillen 4–1-kotivoittoon päättyneen neljännen finaalipelin jälkeen.

Rinne päästi Pittsburghin kotipeleissä kahdeksan maalia, ja hänen torjuntaprosenttinsa oli finaalisarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa vain 77,8. Loppuottelusarjan kolmannessa ja neljännessä pelissä Nashvillessä Rinne torjui 50 ja 52 laukausta torjuntaprosentilla 96,2.

Molemmat joukkueet ovat voittaneet toistaiseksi kotiottelunsa.

– Olisimme tietenkin halunneet parempaa tältä vieraspelireissulta, mutta ei tämäkään ole huonoin mahdollinen paikka, Määttä arvioi 2–2-tasatilannetta.

Määttä ei ollut tappioista huolissaan, koska hänen mielestään Pittsburghin peli on edelleen kuosissa.

– Emme pelanneet niin huonosti, mitä numerot sanovat. Meillä oli tänään maalipaikkoja, muttemme vain saaneet kiekkoja sisään. Kaveri onnistui viimeistelyssä paremmin. Siinähän se meni, Määttä totesi.

– Pleijareissa pitää olla tappion jälkeen lyhyt muisti.

Ottelusarjan seuraava ottelu pelataan Pittsburghin kotikentällä torstaina ja kuudes ottelu Nashvillessä sunnuntaina. Seitsemäs ottelu pelataan tarvittaessa Pittsburghissa keskiviikkona 14. kesäkuuta.

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: