2016 NHL Stanley Cup Final - Game Six

Määttä ei löytänyt sanoja Stanley Cup -voiton jälkeen

13.6.2016 - 8:24 Tagit:, ,

Pittsburgh Penguinsin puolustaja Olli Määttä ei löytänyt sanoja kuvailemaan tunnetta, joka hänellä oli Stanley Cup -mestaruuden ratkettua.

– Sanattomaksi on mennyt. Ei oikein tajua, mitä on menossa tällä hetkellä, hän ihmetteli jäällä, kun Penguins oli saanut kannun haltuunsa kaadettuaan San Jose Sharksin 3–1 finaalisarjan kuudennessa ottelussa.

Määttä nauroi, ettei hän muista mitä ajatteli, kun loppusummeri soi ja mestaruus ratkesi. Mutta sen hän kertoi, ettei voitto oikeastaan ollut heille yllätys.

– Kyllä me tiesimme oikeastaan koko päivä, että näin käy. Meillä oli koko päivän hyvä tunne ja hyvät fiilikset, Määttä paljasti ja jatkoi, että he tiesivät pystyvänsä voittamaan, jos he vain pelaavat omaa peliään.

– Pelasimme ihan älyttömän hyvin. Ei puristettu mailaa tänään, hän hymyili.

Määttä sanoi Pittsburghin menneen pelaamaan ja pitämään hauskaa, ja se näkyi.

– Jokaisessa pudotuspelisarjassa olemme olleet parempi joukkue. Aivan uskomaton 180 asteen käännös tehtiin kauden puolivälissä. Tuntuu aivan uskomattomalta, ensimmäinen jyväskyläläinen Stanley Cup -mestari huokasi.

Penguinsin joukkueessa oli kuusi pelaajaa, jotka olivat aikaisemmin voittaneet mestaruuden. Määttä, 21, kiitteli kokeneempia pelaajia avusta ja tuesta, jota he ovat nuorille pelaajille antaneet.

2016 NHL Stanley Cup Final - Game Six

Vaikeuksien kautta voittoon

Määtän kohdalla voi hyvin sanoa, että hän pelasi vaikeuksien kautta voittoon. Tulokaskausi alkoi hienosti, sillä ensimmäiset kaksi syöttöpistettä (molemmat Jussi Jokisen maaleihin) kirjattiin 8.10.2013, ja ensimmäinen NHL-maali syntyi 19.10. samana vuonna Vancouver Canucksia vastaan.

Mutta seuraava kausi olikin jo vaikea. Marraskuussa 2014 Määtältä leikattiin syöpäkasvain kilpirauhasesta. Hän ehti juuri palata takaisin kokoonpanoon, kun kesällä leikattu olkapää loukkaantui uudestaan joulukuussa. Kaiken päälle hän sairastui vielä sikotautiin.

Viime vuoden marraskuussa tuli uusi vamma ylävartaloon. Pudotuspeleissä hän joutui toukokuussa hetkeksi sivuun Washingtonin Brooks Orpikin päähän kohdistuneen taklauksen takia.

– Kaikennäköistä on ollut. Huono tuurikin näköjään kääntyy jossain vaiheessa. Pysyy vain positiivisena ja jaksaa tehdä töitä, niin kyllä se palkitaan, Määttä myhäili.

Hän oli valmis juhlimaan, vaikkei hänellä ollut aavistustakaan, miten joukkue juhlii.

– Eiköhän ne vanhemmat pelaajat jotain keksi, hän nauroi.

2016 NHL Stanley Cup Final - Game Six

Neljä kannua vieraissa

Pittsburgh on nyt voittanut Stanley Cupin neljä kertaa ja mestaruus on joka kerta varmistunut vierasjäällä. 1991 voitto ratkesi Minneapolisissa, 1992 Chicagossa, 2009 Detroitissa ja nyt San Josessa.

Kapteeni Sidney Crosby oli mukana 2009. Hän sanoi osaavansa arvostaa mestaruutta enemmän kuin silloin.

– Itse asiassa en miettinyt vuotta 2009 kun nostin kannun ilmaan. Halusin vain nauttia tästä hetkestä, sillä tiedän, kuinka paljon työtä se vaati.

Crosbyn mielestä maaliskuussa alkoi tuntua siltä, että tämä voisi olla heidän vuotensa. Vastaan tuli monia kovia joukkueita, jotka kaatuivat yksi toisensa jälkeen. Joukkueen itsetunto kasvoi samaa tahtia.

Kapteeni palkittiin myös henkilökohtaisesti Conn Smythe -palkinnolla, joka annetaan pudotuspelien parhaalle pelaajalle.

– En oikein tiedä mitä sanoa, hän kommentoi palkintoa.

– Tämä on ollut tiimityötä alusta loppuun ja kaikki ovat antaneet oman panoksensa.

STT–VARPU SIHVONEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: