leksa

Maalientekopeli?

18.11.2017 - 12:23

Maalientekopeli?

Yksi kuluneimmista joukkuepelien jargoneista näkyy tekstin otsikossa. Sitä käyttävät niin voittavien kuin hävinneitten joukkueitten haastateltavat – ja niitä saa kuulla niin radioaalloilla, nähdä kuvaputken päätteeltä tai lukea printatuista aineistoista.

Miten tähän suhtautuisi? Katsotaanpa Mestiksen sarjatilannetta ennen tämän päivän, la 18.11. kierrosta.

Sarjaa johtaa 17 ottelua pelannut KeuPa 34 pisteellä ja maalit 60 – 47, maaliero siis + 13. Toisena on tänään Kupittaalle matkaava Kiekko-Vantaa. Mielenkiintoista muuten että eilen TV Kakkosen Hermes – Peliitat -ottelun väliajalla keskusteltiin Mestispelien hallien kunnosta ja tasosta. Taisi Kupittaa olla ainoa, mista ei mainittu halaistua sanaakaan. Kaikkea se kateus teettää!

No, Kiekko-Vantaakin on astunut Mestis -kaukaloon 17 kertaa ja pisteitä koossa 33, maalit 56 -33 eli + 13 s:illakin.

Kupittaalla Kiekko-Vantaa kohtaa TuTon, joka on pelannut kaksi ottelua vähemmän eli 15 kamppailua. TuTolla on plakkarissa 24 pistettä, maalit 63 – 37, maaliero + 26.

Jos jääkiekko olisi lähinnä maalientekopeli, TuTon tulisi johtaa sarjaa varsin selvästi ja jos kaikki taas on kiinni maalivahdista, niin päädyttäisiin samaan johtopäätökseen, ei ihan yhtä selkeästi, mutta kumminkin.

Onneksi jääkiekko on vain osa elämää. Ja elämä se vasta moniselitteistä ja välillä ristiriitaista onkin, Sama koskee onneksi ainakin Mestis -jääkiekkoa kaudella 2017 -18. Siksipä muutaman tunnin kuluttua suunta Kupittaalle

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: