leksa

Lukuisat tolppakilahdukset eivät riitä

5.10.2017 - 13:33

Lukuisat tolppakilahdukset eivät riitä

sillä todellisuudessa TuTo oli välillä kuin vastaantulija KeuPan puristuksessa. Ennen kaikkea KeuPan korkea prässi kotijoukkueen hyökkäyksiin lähtöyrityksissä toimi. Eikä TuTo ainakaan tässä ottelussa saanut niistä ilmaisia eikä helppojakaan läpiajoja.
En laskenut, mutta en ihmettelisi, vaikka ottelussa olisi tehty Mestiksen tämän vuoden ennätys siniviivan paitsioista ja niistä suurempi osa TuTon hyökkäyspäässä. Harhasyötöissä kotijoukkue oli valitettavan taitava,
Otsikko tietenkin antaa aihetta spekulointiin olisiko koko asetelma kääntynyt päälaelleen, jos ensimmäisen erän tolppakilahdukset olisivat päätyneet maaleiksi, mutta se on tietenkin jossittelua, minkä kypsempi joukkue olisi kääntänyt voitokseen. Tolppakuti ottaa päähän, mikä ei yleensä paranna peliotetta.
Sitäkin katsoja jää aprikoimaan, mitä merkitsee, että kotijoukkueen parhaaksi valitaan sen ikämiestaituri Aki Keinänen. Ainakin kolme tuttavaani tulkitsi, että ehkä nuoremmille Cup -mestaruus on vielä hatussa vaikeuttamassa aidointa tsemppiä. Hienoa tietenkin, että Cup-mestaruudelle osoitettiin kunniaa hallin katossa.
Itse en oikein usko, mutta minuakin hämmästytti pitkävedon kertoimet, jotka kertoivat vallan suvereenisti, että TuTo ottelun pisteet saalistaisi.
Iloitsen siitä, että TS:n mukaan Mestiksen ottelut Turussa pelataan Kupittaalla eikä jollakin vaihtuvan firman tuotemerkin mukaan nimetyllä paikalla. Ja kotijoukkueen nimi on Tuto ilman ulkomaankielisiä jatkoja. Itse toki kirjoitan TuTo ja faniporukat huutavat Tuuuto.
Tuomareilla oli eilen varsin selkeä ja tiukka linja eikä turhaa väkivoiman käyttöä muutenkaan jäällä näkynyt. Onneksi siis eilen ei osunut naulan kantaan erään viisaan ja ison toimitsijan lausahdus, että väkivaltaa esiintyy jääkiekossa yleensä kaukalossa ja jalkapallossa katsomossa.

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: