tspeli2

Lukon kiri jäi kesken

22.10.2014 - 7:00 Tagit:, , , , ,

Lukko-Pelicans 3-4 ja.

Lukko osoitti vahvuutensa ja kiri kolmannessa erässä kahden maalin tappiotilanteesta tasapeliin, mutta hävisi lopulta jatkoajalla 3-4. Raumalaisten takaa-ajo sai myös yli nelituhantisen kotiyleisön hereille kahden vähän vaisumman erän jälkeen.

Ottelun avausmaalista seitsemän peliminuutin jälkeen vastasi Jerry Ahtola. Siitä se lähtee, miettivät innokkaimmat kannattajat, mutta toisin kävi.

Toisen erän alussa Pelicans rankaisi kahdesta Lukon virheestä kovin tehoin. Tarvittiin vain 21 sekuntia, kun Marko Pöyhönen ja illan tehomies, kahden maalin Tommi Paakkolanvaara olivat vieneet vieraat 2-1 johtoon.

Ylivoimatehot kateissa

Kaikkien tiedossa on, että Lukko pelaa liigan parasta ylivoimaa.

Vastustajan vähän onnekkaankin johtoaseman odotettiin kääntyvän tappioksi, kun Michal Repik sai kakkosen ja hetkeä myöhemmin Taavi Vartiainen laitataklauksesta viisi minuuttia ja automaattisen pelirangaistuksen. Mutta Pelicansin neliö peitti parhaat paikat ja nuori Janne Juvonen oli maalissa kuin vanha tekijä.

– Se määrä maalipaikkoja, mitä tässä ottelussa loimme, riittää yleensä voittoon, mutta nyt vastassa oli erinomainen maalivahti, taustoitti Lukon valmentaja Risto Dufva.

Pelicansin johto piti ja kun vielä kolmannen erän alussa Jordan Smotherman iski läpiajon päätteeksi lukemiksi 3-1, sai kotijoukkue eteensä kovan haasteen, mistä se kunnialla selvisi. Olavi Vauhkonen sivalsi kavennuksen ja Harri Tikkasen lyöntilaukaus toi raumalaiset tasoihin alivoimalla.

Jatkoaikaa ehdittiin käydä vain 40 sekuntia, kun Paakkolanvaara päätti pelin ja otti omilleen toisen perättäisen voiton.

Lukko on tällä kaudella jäänyt ilman pisteitä vain yhdessä ottelussa.

TIMO SJÖMAN, RAUMA
KUVA: JUHA SINISALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: