8.9.2017 Rauma Lukko-TPS. Ilkka Heikkilä Setäsen apuna Joakim Hilldingin odottaessa kiekkoa. Kuva : Juha Sinisalo.

Lukko ratkaisi jatkoajalla

8.9.2017 - 21:50 Tagit:, , , , ,

Lukko-TPS 1-0 ja

Ennen perjantain ottelua Ilkka Heikkinen nosti ratkaisevaksi asiaksi maalivahtipelin.

– Luotamme Oskuun vuorenvarmasti, hän korosti, eikä suotta.

Ensi hetkistä alkaen näytti siltä, että isokokoinen Oskari Setänen peittää koko pömpelin. Oskun patjojen pitävyyttä Lukon hyökkääjät pääsivät muutamista maukkaista paikoista kokeilemaan läpi ottelun. Kolmannen erän lopussa raumalaisille tarjottiin kaksi perättäistä ylivoimaa, mutta TPS:n alivoima piti ja Oskari näytti nousseen siihen maalivahtien kärkikaartiin, jota hän tällä kaudella tavoittelee.

– Kolmas eri oli meiltä vähän ”hurlumheikiekkoa”, vaikka muuten pelasimme hyvin. Ehkä mukana oli vähän ylimääräistä jännitystä, mikä näkyi pieninä virheinä, kertasi Heikkinen.

Mutta myös raumalaispäädyssä Kaapo Kähkönen taituroi torjuntoja, jotka osoittivat ”kultaleijonan” varmuutta, jonka varaan voi huoletta tulevaa kautta rakentaa. 29 torjunnallaan hän oli aavistuksen työllistetympi kuin lukkokasvatti Setänen. Joka tapauksessa molemmat miehet hoitivat tonttinsa niin hyvin, että ottelu meni jatkoajalle, jota ehdittiin pelata vajaa minuutti, kun Lukon uusi mies Joakim Hilding ja Ilkka Heikkisen entinen pelikaveri iski sinikeltaisten 1-0 voittomaalin.

– Tuli muutaman kerran hyvällä jalalla, kehaisi Ilkka kaveriaan, mutta harmitteli, ettei oma joukkue tehnyt maalia varsinaisella peliajalla.

– Olihan siinä paikkoja, hän tiivisti.

Ilkka Heikkinen lähti kauden ensimmäiseen otteluun luottavaisin mielin, sillä TPS:llä oli takana kaksi voitokasta ja itseluottamusta vahvistavaa CHL:n kamppailua Euroopan huippujoukkueita vastaan. Ensi kaatui SC Bern ja sen jälkeen HC Mountfield.

– Näissä otteluissa kaikki loksahti kohdalleen ja jokainen tajusi, miten pitää pelata, vaikka fiilauksia tehdään koko kauden ajan.

Omaa ruutuaan Illka hoiti pitkän peliuran tuomalla rutiinilla. Se että hän eilen luisteli entiselle kotikentälleen on tiettysti vaatinut monen ihmisen myötävaikutusta. Yksi heistä seisoi Lukon vaihtoaitiossa.

– Kyllähän se helpotti, kun sai kokeneen kaverin rinnalleen, muisteli Ilkka uran alkuaikoja, jolloin hän otti liigapeleihin ensituntumaa Erik Hämäläisen pakkiparina.

Toinen tärkeä henkilö löytyy HIFK:sta, jonne Ilkka siirtyi Lukosta.

Paul Baxter vaikutti uraani erittäin merkittävästi. Hän nosti minut ykköspakkipariin ja antoi varauksettomasti vastuuta, mikä tietysti nosti itseluottamusta.

Tuon kauden jälkeen miehen tie vei ulkomaan kierroksille, joista on muistona monia hyviä asioita ja myös uran raskain hetki.

– Venäjällä mietin monta kertaa kotimaata, mutta siellä piti pelata loppuun asti. Se oli henkisesti kovin koettelumus.

Eilen käynnistyneessä Liigassa on ennakkokaavailuissa Tappara nostettu vahvimmaksi mestariehdokkaaksi. Milloin TPS on lähellä kirvesrintoja.

-Tällä kaudella olemme aika lähellä. Viimeiset kaksi vuotta Turussa on tehty hyvää työtä, kehui Ilkka.

Tapparan tasoa Heikkinen ja koko muu TPS:n joukkue pääsee testaamaan lauantaina Turussa.

Timo Sjöman
Kuva: Juha Sinisalo

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: