ts3

Lukko kesytti Kärpät

4.10.2014 - 9:40 Tagit:, , , , , , , , ,

Lukko-Kärpät 5-1

Lukko kukisti kovan viikon päätteeksi Kärpät 5-1 lukemin. Raumalaisilla oli takana lähes pudotuspelihenkinen jakso, sillä viikko sitten perjantaina Lukko löylytti Tapparan Äijänsuolla. Sen jälkeen seurasi kolme vierasottelua, kun vastaan tulivat HIFK, Sport ja Ilves sekä nyt Kärpät kotona.

Risto Dufva kertoi puhuneensa joukkueen kanssa siitä, että tämä on jääkiekkoilijan ammatin varjopuolia, kun elämään ei mahdu muuta kuin valmistautumista ja palautumista. Laadukkaasti se Lukolta onnistui, sillä vain HIFK vei voiton jatkoajalla, muut kamppailut toivat Lukolle täydet pisteet, mikä palkittiin nyt sarjan piikkipaikalla.

Otteluruljanssin aikana Dufva teki myös kokoonpanoihin hienosäätöä, siirtämällä Janne Lahden samaan ketjuun Ville Vahalahden ja Aaron Gagnonin kanssa.

– Olemme hakeneet siihen kolmatta lenkkiä. Janne tuo ketjun peliin ”speediä” ja varastossa on myös maalintekovoimaa, taustoitti Dufva.

Lahti sai illan ottelussa kunnian tehdä voittomaalin, mikä oli myös hänen ensimmäinen osuma liigapelaajana Lukossa. Maalinteosta Lahti ei ole ylimääräistä painetta ottanut, sillä joukkueen pelit ovat muuten sujuneet voitokkaasti. Uusi paikka myös miellyttää.

-Vaasassa oli vielä vähän hakemista, mutta Tampereella luotiin jo paikkoja, selvensi Lahti, jolla oli selkeä näkemys Lukon menestyksestä.

-Raumalla on tehty hyvää työtä. Pohja on kunnossa ja joukkue on erittäin yhtenäinen.

Lukon maalinteon aloitti ensimmäisessä erässä ylivoimalla Ville Nieminen. Lahden toisen erän 2-0 osuman jälkeen Kärppien Mikko Niemelä kavensi 2-1 koko uransa ensimmäisellä maalilla.

Päätöserän kolmesta maalista vastasivat vähän harvinaisemmat tekijät: Filip Riska, Olli Sipiläinen ja Antti Jaatinen.

TIMO SJÖMAN, RAUMA
KUVA: JUHA SINISALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: