16644233_0037

Lucenius ja Sointu ilahduttivat oppilaita vierailulla

20.11.2014 - 17:37 Tagit:, , , , ,

Käynti jäähallissa voi olla elämys. Vielä hienompaa on päästä samalla reissulla jäälle huippuvalmentajien oppiin ja tavata suosikkipelaajiaan.

Mynämäkeläisten koululaisten ilmeet olivatkin iloisia heidän poistuessaan Impivaaran jäähallista kotimatkalle.

Hallille odotetaan lisää harvinaisvieraita lähiaikoina.

– TPS:n junioritoiminta alkaa tehdä yhteistyötä alueen eri koulujen kanssa. Tarkoitus on tutustuttaa lapset harrastukseen sekä tarjota ilmainen jääaika ja ammattivalmentajat, toiminnanjohtaja Roope Paltta kertoo.

– Yhteistyö sidosryhmien kanssa on osa tavoitettamme olla Euroopan paras kasvattajaseura, hän selventää.

Testiryhmäksi pääsivät pienet Huolin, Pyhän ja Tavastilan koulut. Myös opettajille retki oli mieluinen.

– Monet näistä oppilaista eivät ole koskaan käyneet sisähallissa, joten he olivat täpinöissään jo siitä. Myös opettajat pääsivät päivittämään ammattitaitoaan katsomalla ammattilaisia työssään, Pyhän koulun rehtori Antti Päiviö kertoo.

Ilveksen putki katki Turussa

Oppilaat saivat käynnistä muistoksi TPS:n Niclas Luceniuksen ja Matias Soinnun nimmarit. Osan kännykkään ilmestyi myös fanikuva.

TPS-hyökkääjät eivät vaikuttaneet rasittuneilta vartin kestäneen nimmarirumban jälkeen.

– Ei näitä tule kuin kerran pari vuodessa. Kiva kun lapset tykkää. Muistan itse, kun olin koulussa, kuinka siistiä oli saada omia esikuvia sinne vieraaksi, Sointu sanoo.

Osasyynä rentoon fiilikseen saattoi olla myös keskiviikon Pelicans-voitto, joka oli joukkueen ensimmäinen uuden päävalmentajan Miika Elomon alaisuudessa. Perjantaina TPS:n tason mittaa kuuden ottelun voittoputkessa luisteleva Ilves.

– Ei minulla ole käsitystä niiden voitoista. Meillä on oma juttu meneillään, joten ihan sama kuka sieltä tulee vastaan. Palaset alkavat osua kohdalleen, ja Pelicans-voitto oli osoitus siitä, Lucenius kommentoi.

Ilves-kasvatti Sointu odottaa kohtaamista positiivisella mielellä.

– Ilvestä vastaan on hauska pelata. Siellä on paljon tuttuja pelikavereita.

TPS–Ilves perjantaina klo 18.30 Turkuhallissa.

ANNA-MAIJA NAAKKA
KUVA: MARTTIINA SAIRANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: