Ice Hockey Euro Hockey Tour, Karjala Tournament Helsinki, Finland

Lopussa juhli Ruotsi

8.11.2015 - 20:22 Tagit:, ,

Tuttu juttu. Kari Jalosen valmentama Suomen jääkiekkomaajoukkue jäi EHT-kotiturnauksessaan viime vuoden malliin Ruotsin jalkoihin.

Vuosi sitten Jalosen Leijonat nöyrtyi päätösottelussaan 0–3. Sunnuntaina Ruotsi oli parempi maalein 3–2 (1–0, 1–1, 1–1).

Ruotsi iski odotetuilla aseilla. Raamikas joukkue pelasi fyysistä kiekkoa ja ratkaisi silloin, kun ratkaisun aika koitti.

Linus Omark katkaisi Suomen selkärangan päätöserän puolivälissä. Jokerien viime kauden tähtihyökkääjä ampui Jimmie Ericssonin rakentaman maskin takaa ohi maalivahti Juha Metsolan 3–1.

Kristian Kuuselan ylivoimalla tekemä 2–3-kavennus syntyi Suomen kannalta toivottoman myöhään.

Suomelle olisi riittänyt turnausvoittoon joko jatkoaika- tai voittomaalikisan tappio. Kun Ruotsi pani pelin poikki 60 minuutissa, jossittelemista ei jäänyt.

Ruotsille turnausvoitto oli EHT-historiassa Helsingissä neljäs.

– Päällimmäisenä tappio harmittaa. Emme tehneet paikoista maaleja. Pelasimme turnauksessa kuitenkin kolme suhteellisen ehjää ottelua, ykkösketjun laitahyökkääjä Toni Koivisto tiivisti.

Ice Hockey Euro Hockey Tour, Karjala Tournament Helsinki, Finland

Ruotsi pystytti lihamuurin

Suomi oli isänpäivänä kiitettävästi hereillä aloituskiekosta lähtien. Ruotsalaisvahti Viktor Fasth oli avauserässä täystyöllistetty, mutta Ruotsin maalille Suomen hyökkääjillä ei juuri ollut asiaa.

Ruotsin suurikokoiset puolustajat huolehtivat, että Fasthin maalin edessä oli lihamuuri. Sen läpäisemiseen Suomella ei avauserässä ollut keinoa.

Tahti muuttui toisessa erässä, mutta siihen tarvittiin ruotsalaisherätystä. Konkarihyökkääjä Ericsson nosti 2–0 maalin kattoon, kun Leijonien tulokaspakki Aleksi Elorinne oli lähtenyt seikkailemaan maalin taakse.

Avauserässä 1–0 tehnyt Joel Lundqvist hölmöili itsensä polvikampista jäähylle. Lundqvistin kaltoin kohtelema Sami Lepistö ampui ylivoimapelissä ”putoavan lehden”, ja Suomi nousi neljässä sekunnissa maalin päähän.

Suomella oli toisessa erässä riittävästi maalipaikkoja nousta takaa ohi. Koivisto, Kontiola ja Mika Pyörälä hätyyttelivät läheltä Fasthin maalia, mutta tuloksetta.

– Vähän ailahtelevaa oli. Meillä oli toisessa erässä paikkoja tehdä maali. Niistä pitäisi lyödä sisään, kapteeni Lasse Kukkonen sanoi Ylelle.

Ice Hockey Euro Hockey Tour, Karjala Tournament Helsinki, Finland

Huhtala loukkaantui

Kesken Tshekki-pelin ykkösketjuun nostettu Koivisto jatkoi hyökkäämistä Jarno Koskirannan ja Pekka Jormakan vierellä. Nelosvitjan Harri Pesonen aloitti Kontiolan kolmosketjussa.

Tshekkiä vastaan loistanut Tommi Huhtala kolautti toisen erän alussa epäonnistuneen taklauksen jälkeen polvensa päätylaitaan ja joutui sivuun.

Huhtalan poissaolo nakersi turnauksessa hyvin pelanneen Tomi Sallisen hyökkäysketjun virettä.

Helsingin turnauksella on vankka näyttöarvo ensi kevään MM-kisoihin. Voi arvailla, että MM-Venäjälle kelpuutetaan EHT-joukkueen puolustuksesta ainakin Lepistö ja hänen ikiparinsa Juuso Hietanen sekä vastuuta pelkäämätön Anssi Salmela ja luottomies Kukkonen.

Koska Suomi jäi kotiturnauksessaan viiteen tehtyyn maaliin, hyökkääjiä ei MM-miehistöön tohdi liiemmin suositella – Huhtalaa ja Kuuselaa lukuun ottamatta. Mika Pyörälän ja Jani Lajusen vahvuudet ovat puolustuspelissä.

TS-STT–REIMA RAUTIAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: