7265 / Kuvaaja: Lennart Holmberg / Päivämäärä: 28.11.2017 / Mitä kuvataan: Kuvataan keskiviikon pelissä paljastettava pro patriae laatta noin klo 10.30 + sen jälkeen huomista TPS-KooKoo-peliä ennakoiden jonkun pelaajan haastattelu (Jussi kertoo kenen). / Sijainti: Turkuhalli, Hall of Fame -tila (päädyn ravintola)

Lindsten palaa Kallion ja Perrinin rinnalle

28.11.2017 - 17:55 Tagit:, , , , , ,

KooKoo:n päävalmentaja Tuomas Tuokkolan ei tarvitse arvailla, mikä TPS:n ykkösketjun koostumus on, kun joukkueet kohtaavat keskiviikkona Turussa.

KooKoo harjoitteli tiistaina Turkuhallissa ennen kuin se jatkoi matkaansa Raumalle, missä sillä oli illalla ottelu Lukkoa vastaan. KooKoo:n jäävuoron jälkeen Turkuhallin jäälle saapui TPS ja Tuokkola istahti katselemaan keskiviikon vastustajansa jääharjoituksia.

Ja totesi varmasti saman kuin muutkin paikalla olleet: ykkösketjussa Tomi Kallion ja Eric Perrinin kanssa viiletti lähes kuukauden sivussa ollut Jasper Lindsten. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että marraskuun alusta asti sivussa ollut Lindsten tekee keskiviikkona paluun liigajäille.

– No, ainakin pukukopin seinällä olevan kokoonpanotaulun mukaan pelaan huomenna. Ja myös kroppa sanoo, että nyt on pelaamisen aika, Lindsten nauroi.

– On tosi kiva päästä taas tositoimiin. Kolme viikkoa tuntui aika pitkältä. Täytyy yrittää ajatella niin, että saan nyt uuden, freesin startin kauteen. Ehkä se näkyy keväällä positiivisesti, että on ollut marraskuun synkimpinä aikoina sivussa.

Lindsten loukkasi marraskuun alussa polvensa harjoituksissa. Vamman pitäisi nyt olla täysin kunnossa.

– Se sattui treeneissä vahinkotilanteessa. Polven takakapselin nivelpussi repesi, mutta se on nyt kuntoutettu taas täyteen iskuun.

Lindsten keikkui koko alkukauden Liigan pistepörssin kärkipäässä. Sieltä putoaminen sairasloman aikana ei hänen mukaansa kuitenkaan harmita.

– Tärkeintä on, että joukkue menestyy. Onhan tässä vielä puoli kautta aikaa tehdä itsekin pisteitä. Ja vielä paremmaltahan se tuntuu, jos onnistun nousemaan takaisin pistepörssin kärkipäähän, Lindsten mietti.

– Onneksi joukkue pelasi hyvin sairaslomani aikana. Ei ainakaan tullut paineita siitä, että pitäisi olla jäällä auttamassa.

Tiistain harjoituksissa Lindstenin hymy oli herkässä, kun hän pääsi pitkästä aikaa Kallion ja Perrinin rinnalle.

– Hyvähän siinä oli mennä, kun vanhat tutut olivat vierellä. Ylivoimaan en vielä päässyt, mutta eiköhän senkin aika taas tule, kun pääsen takaisin rytmiin.

Urheilu

Mukaan rytmiin on pääsemässä myös leikkauspöydällä marraskuun alussa käynyt Jonne Virtanen, joka harjoitteli eilen toista päivää joukkueen kanssa. TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskisen mukaan Virtasenkin paluu on lähellä.

– Jonne on jo erittäin lähellä pelikuntoa, Kaskinen kertoi.

TPS pelasi viime viikonloppuna erinomaisen vieraspelin Tapparaa vastaan, mutta romahti seuraavana iltana rumaan kotitappioon SaiPa:a vastaan. Kaskinen ei joukkueensa päätä lauantain ottelun jälkeen juuri silitellyt.

– Ei sellaista esitystä voi hyväksyä. Valmistauduimme otteluun piirun tarkkaan, mutta emme taatusti olisi pelanneet huonommin vaikka olisimme käyneet Impivaarassa uimassa ja vetäneet sokerikolat päälle, Kaskinen sanoi.

– Perjantaina olimme pelin ytimessä ja näytimme potentiaalimme. Lauantaina ilmeisesti toivoimme, että selviämme illasta vähän helpomman kaavan kautta ja huippupeliä pelannut SaiPa meni menojaan. Tällainen se kuuluisa prosessi on. Oppia kaikki.

Kaskinen toivoo, että joukkueen nuoret pelaajat ottaisivat talven pimeinä kuukausina kaivatun askeleen eteenpäin.

– Jokainen voi katsoa, ketkä pelaajista ovat tehneet pisteitä marraskuussa. Kyllä sieltä kokeneiden pelaajien nimet löytyvät. Nuorempien pelaajien pitää nyt ottaa seuraava steppi sekä tehoissa että johtajuudessa, jos meinaamme hakea menestystä, Kaskinen sanoi.

– Mutta ei sitä askelta voi pakottaa. Jos haluamme pelata nopeata, raikasta ja aloitteellista peliä, kaiken pitää tapahtua omasta tahdosta. Negatiivisuuden ja pakon kautta se ei onnistu.

Suomi 100 -ottelu TPS–KooKoo Turkuhallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: LENNART HOLMBERG

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: