kiekko kuvitus

Liigassa maalit kortilla – KalPa kärkeen ohi Tapparan

1.12.2016 - 22:41 Tagit:

Jääkiekkoliiga sai uuden kärkijoukkueen, kun Tapparan takana maalieron myötä ollut KalPa repi kolmen pisteen kaulan tamperelaisiin voittamalla kotonaan SaiPan 4–2. Ottelu oli viiden pelin kiekkoillan maalirikkain, neljässä muussa pelissä tehtiin yhteensä vain seitsemän maalia. Voittoihin tiukoissa väännöissä ylsivät HPK, Lukko, Sport ja Ässät.

KalPalle voitto oli jo neljäs peräkkäinen, eikä kuopiolaisjoukkue ole jäänyt pisteittä lähes puoleentoista kuukauteen. KalPan tehomiehet olivat kaksi tehnyt Janne Keränen sekä kolme syöttänyt Joonas Lyytinen, ja maalilla Denis Godla pysäytti 27 laukausta. KalPalla on 26 ottelusta 57 pistettä, torstaina levänneellä Tapparalla 25 ottelusta 54.

Vain neljä pistettä seitsemästä viime pelistään koonnut SaiPa sai maalinsa yllättävältä taholta. Kauden 20. ottelunsa pelannut Valtteri Virkkunen teki molemmat, ja ne olivat hänelle kauden ensimmäiset tehopisteet.

HPK nousi sijojen 4–9 tasaisessa taistossa ylimmäksi eli neljänneksi, kun KooKoo kaatui Hämeenlinnassa Mathias Porselandin ja Jaakko Turtiaisen maaleilla 2–0. Emil Larmi torjui nollan HPK:n maalilla. KooKoolle tappio oli toinen putkeen, ja joukkue kerännyt kymmenestä viime pelistään vain yhden kolmen pinnan voiton.

KooKoo putosi sarjajumboksi, kun Lukko haki Tampereelta 1–0-voiton Ilveksestä. Maalin teki toisen erän päätösminuutilla Aleksi Saarela. Jakub Stepanekin nollapeli tuli 36 torjunnalla, Ilveksen vahti Hannu Toivonen torjui 28 vetoa.

Vaasassa Sport juhlisti Markus Kankaanperän 900. liigapeliä 2–0-voitolla JYPistä. Maalit tulivat päätöserässä Tomi Körkön ja Tuomas Vänttisen toimesta, ja Mika Järvinen torjui 30 JYP-laukausta. Sport on sarjassa kuudentena, JYP kymmenentenä.

Kankaanperä, 36, on liigahistorian kuudes 900 pelin mies. Matkaa tilastokärkeen eli Jan Latvalaan on yhä hurjasti, sillä Latvala pelasi 1 230 ottelua.

Ässät otti kahden tappion jälkeen voiton, kun Pelicans taipui Porissa Niko Ojamäen ja Simon Suorannan maaleilla 2–0. Yksi illan neljästä nollapelistä merkittiin Ässä-vahti Andreas Bernardille (34 torjuntaa).

TS-STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: