leksa

LeKi rahapulassa

2.10.2017 - 9:06

LeKi rahapulassa

Jo lippujonossa, kun arvuuttelimme eläkeläislipun hintaa, kuulimme että isäntäjoukkue on hankalissa talousvaikeuksissa. Se ei sentään estänyt LeKiläisiä kukittamasta yhteistyöseuraansa, tuoretta naisten pesismestaria Manse PP: n edustajia. TuTonkin hieman oudon valkoisilla pelipaidoilla esiintyneet pelaajat kunnioittivat siniviivalla kukitusseremoniaa. Lieko toinen peräkkäinen vierasottelu pakottanut pukeutumaan iäkkäämpään peliasuun.

Jos muistan oikein, niin aiemmin LeKi on rahastanut Masku Areenan vaatimattoman katsomon tylyistä istumapaikoista enemmän kuin TuTo Kupittaalla. No, nyt köyhdyimme kahdeksan rahaa per eläkeläinen lippuluukulla. Käsiohjelma ja kuulutukset tarjosivat vielä lisää rahanmenoa: viimeinen mahdollisuus 302 katsojalle hankkia LeKin osakkeita.

Ottelun ensimmäinen erä pelattiin lähes yhtä maalia, kun LeKin maalivahtilupaus Christian Heljanko hikoili 19 kertaa kiekon edessä ja kollegansa Julius Pohjanoksa sai lämmitellä vain viisi torjuntaa. Maalien sijasta kiekko viuhui parikin kertaa uhkaavan näköisesti katsomoon aika lähellä ystävääni ja minua.

Niinpä siirryimme superyksinkertaiselle ravintolaosastolle hieman ylemmäs ja suojaverkon turvaan. Siellä olut virkisti ja kattolämmitys karkotti kylmyyden. Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkueen kapteeni Sami Laakso aloitti väkivaltaisuudet, ja seuraavan päivän Aamulehti kehtasi vielä kehua kapteenia tästä perinteisestä, mutta epäurheilijamaisesta tavasta etsiä ratkaisua nyrkein ja niskalenkein mailoin pelattavassa joukkuepelissä.

EU:lle kärsityn tappion jälkeen Miika Elomo sanoi, että kyllä kolme tehtyä maalia pitäisi riittää voittoon. Ehkä hän nyt viisaana mieheen lisää lausuntoonsa, että ne vähintään kolme maalia on tehtävä 60 peliminuutin aikana. Ottelun tilastot näyttävät tällaisilta, LeKi – TuTo 2- 3 (ja), maalivahtien torjunnat 46 – 24, rangaistusminuutit 18 – 12, ylivoimamaalit 0 – 1

Kirjoittaja: Leo Lindstedt
Jaa: