tuto kuvituskuva

LeKi kiri ohi päätöserässä

16.9.2016 - 21:15 Tagit:, , , , , , , ,

LeKi-Tuto 3-2

Tuto oli parhaassa vireessä toisessa erässä kauden ensimmäisessä Mestiksen vieraspelissään. Lempäälän Kisa kiri kuitenkin kotivoittoon Mestiksen pienimmässä kaukalossa tuloksella 3-2 (1-0, 0-2, 2-0).

– Ei ihan riittänyt. Menetimme kahden erän jälkeisen johdon. Muistutin kolmanteen erään, että jäähyttömyys on tärkeätä. Pelaajat yrittivät pelata hyvin ja puhtaasti, mutta jouduimme silti boksiin. Sitä ei kestetty, sanoi Tuton Miika Elomo.

LeKi siirtyi johtoon avauserän viimeisellä minuutilla, kun kiekko kimmahti Tuton maalivahti Karolus Kaarlehdosta Tomi Peltosen kautta sisään.

Toinen erä oli Tuton heiniä. Hyökääjä Mikko Laine hyödynsi LeKin puolustuksen pahan haksahduksen. Aki Juusela ja Hannu Kuru alustivat Laineen tasoitusmaalin.

Tuto pääsi yrittämään viiden minuutin ylivoimaa, kun Kisan hyökkääjä Niko Ahoniemi joutui jäähypenkille. Tuton yli neljän minuutin myllytys tuotti lopulta tulosta, kun Atte Sillanpää teki johtomaalin Timi Lahtisen esityöstä.

Kotijoukkue LeKin liigalainat Waltteri Hopponen (HPK) ja Miika Heikkilä (Tappara) iskivät tasoituksen ja voittomaalin. Heikkilä teki ratkaisun kahden pelaajan ylivoimalla.

– Hyvä ja vauhdikas peli. Paljon hyviä merkkejä, Elomo sanoi.

– Maalin takaa tultiin ohi. Erikoistilanteet ja maalin edusta olivat ratkaisevia. Saimme hyvän startin peliin, mutta toisen erän loppu oli vaikea, sanoi LeKin valmentaja Miikka Kuusela.

Tuto on aloittanut sarjan kahdella voitolla, mutta LeKi on puolestaan napannut kaksi voittoa.

Tuton Aki Keinänen ja Tuukka Pulliainen olivat sivussa loukkaantumisen takia.

Pasi Honkanen

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: