ika

LeKi kaatoi Tuton Hakametsässä

29.12.2013 - 20:41 Tagit:, , , , , , , , , ,

LeKi-Tuto 3-2

Lempäälän Kisa vietti riemukasta sunnuntaita Hakametsän hallissa, kun se kukisti liigapuitteisiin viemässä ottelussa Tuton 3-2 (1-1, 2-0, 0-1).

– Meidän valmistautuminen oli heikko. Meillä oli lauantaina hieno peli Sportia vastaan. Se oli myös fyysinen matsi, mutta sen taakse ei saa mennä, sanoi Tuton sentteri Ville-Vesa Vainiola.

Vainiola (1+0) johti Tuton ja ottelun parasta ketjua, jossa laidoilla luistelivat Antti Virtanen (1+1) ja Anrei Hakulinen (0+1).

– Meillä oli omat paikkamme, mutta olimme tehottomia, Vainiola sanoi.

Vainiola tasoitti avauserässä upean hyökkäyksen päätteeksi Hakulisen tarjoilusta.

– Maalivahti Kimmo Meriläinen (yhteensä 31 torjuntaa) piti meitä pelissä. Meillä oli toisessa erässä läpiajo ja rankkari, mutta niistä ei tehty johtomaalia, Vainiola sanoi.

LeKin vahti Jarno Laitinen esti Virtasen aikeet johtomaalin tekoon.

Tuton maalivahti Tommi Virtanen oli oksennustaudin takia poissa reissulta. Kakkosvahtina oli 17-vuotias Karri Hiukka.

Virtanen kavensi kolmannessa erässä, kun LeKin kultakypärä Lassi Mattila oli osunut kahdesti toisessa erässä pian rankkarin jälkeen.

– Ketjullamme oli paikkoja useampaankin kuin kahteen osumaan. Niin paljon pitäisi tehdä, että se riittäisi, Vainiola sanoi.

Tuton valmentaja Ismo Lehkonen pettyi tulokseen.

– Harmittaa päättää vuosi tappioon. Veetuttaa kuin pientä oravaa kun turpaan tuli. Meillä on monesti vieraspeleissä kolme vastustajaa: tuomarit, kotiyleisö ja kotijoukkue, sanoi Lehkonen.

Tuto sai yhteensä viisi kahden minuutin jäähyä. Virtasen kavennus syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, mutta muuten LeKin ensimmäinen jäähy tuli vasta parisen minuuttia ennen loppua kiekon katsomoon lyömisestä.

– Olemme monta kertaa rypistäneet lopussa ohi, mutta joka kerta se ei voi onnistua, Lehkonen sanoi.

– Meillä on opittavaa näissä tuplapeleissä. Etenkin meidän henkinen puoli ei kunnossa, sillä kaverikin pelasi lauantaina, Vainiola tiivisti.

LeKin valmentaja Jarkko Glad oli tyytyväinen voittoon seuralle tärkeässä Hakametsän ottelussa, jossa oli 1750 katsojaa.

– Todella iso ja hieno voitto hienossa tapantumassa. Joukkueen moraali oli hyvä ja se näkyi tulostaululla. Huima ero pelaamisessa, kun teimme yhdessä hommia, sanoi Glad ja viittasi LeKin lauantaiseen murskatappioon HCK:lle.

Turun Sanomat, Tampere
Pasi Honkanen
Kuva: Ville Klami

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: