LKS 20170516 Finland's forward Sebastian Aho (up) vies with Canada's forward Brayden Point (down) during the IIHF Men's World Championship group B ice hockey match between Canada and Finland on May 16, 2017 in Paris. LEHTIKUVA / AFP PHOTO Christophe Simon

Leijonista ei vastusta Kanadalle

16.5.2017 - 23:32 Tagit:, ,

Kanada–Suomi 5-2

Leijonista ei ollut Kanadalle vastusta MM-kisojen alkusarjan viimeisessä ottelussa. Kanada voitti ensimmäisen erän vakuuttavasti 3–1 ja koko ottelun 5-2.

Lopputulos tietää sitä, että Suomi jäi alkulohkossaan neljänneksi ja pelaa puolivälierässä toisen lohkon voittanutta USA:ta vastaan. Ottelu pelataan Kölnissä torstaina, joten Leijonat joutuu tien päälle keskiviikkona.

Kanadalla ei alkusarjan viimeisessä ottelussa ollut enää mitään panosta. Se oli varmistanut lohkovoittonsa jo ennen Suomen kohtaamista.

Suomikin tiesi jo ennen peliä, että sen puolivälieräpaikka on varma. Ainoastaan Leijonien puolivälierävastustaja oli auki.

Kolmen pisteen voitto nostaisi Leijonat alkulohkonsa kolmosiksi ja toisi puolivälierissä vastaan Venäjän. Kaikki muut lopputulokset tietäisivät jäämistä lohkoneloseksi ja USA:n kohtaamista.

Kumpi sitten olisikaan parempi vaihtoehto: kivikova Venäjä vai sen alkusarjan viimeisessä ottelussa 5–3 voittanut ja lohkovoittoon kirinyt nuori ja energinen USA. Kumpikin vaihtoehto vaikutti hidasta ja mielikuvituksetonta peliä turnauksessa viljelleelle Suomelle… hmm sanotaan nyt vaikka, että hyvin haastavalta.

Panosten puutteesta huolimatta Kanada tuli tiistaina kaukaloon kaikki sylinterit hyrräten. Leijonat oli ottelun alkuhetkistä lähtien altavastaajana, eikä ottelu ehtinyt vanhentua kuin pari minuuttia ennen kuin Mitch Marner leipoi kiekon näyttävästi ohi Harri Säterin.

Leijonat tuli kuitenkin salamana takaisin rinnalle. Jani Lajunen onnistui maalin kulmalta Oskar Osalan syötöstä vain 24 sekuntia Kanadan avausmaalin jälkeen.

Leijonien tasoitus ei kuitenkaan väkivahvaa Kanadaa juuri hetkauttanut. Suomi joutui loppuerän aikana ottamaan kolme jäähyä ja niistä Kanada käytti kaksi tylysti hyväkseen.

Ensin puhui Colton Paraykon uskomaton tykki niin, että Säteri ei ehtinyt edes liikahtaa ennen kuin kiekko oli maalin takaylänurkassa ja seuraavaksi Marner nosti erän maalisaaliinsa jo kahteen.

Kanada karkasi kolmen maalin johtoon toisessa erässä, kun Brayden Point löi kiekon Säterin edestä sisään. Kanada oli ennen maalia pyörittänyt kiekkoa kovin syötöin ja pehmein vastaanotoin minuuttitolkulla Suomen päässä – ensin ylivoimalla ja sitten tasakentällisin – joten maalin voi sanoa roikkuneen ilmassa.

Kolmen maalin johdossa Kanada selvästi nosti jalan kaasulta ja Suomikin pääsi peliin mukaan. Atte Ohtamaa tuikkasikin erän lopulla Leijonien toisen osuman.

Lopullisesti pelin ratkaisi Matt Duchene, joka päätti läpiajonsa maaliin heti kolmannen erän alussa, vaikka Mikko Lehtonen koukki ja hakkasi häntä takaapäin, minkä ehti.

Päätöserässä Kanada otti kolme jäähyä ja Suomi pääsi pelaamaan reilun minuutin kahden miehen ylivoimaakin. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Hyvin säästeliäästi turnauksessa pelannut Suomen kapteeni Lasse Kukkonen kirjautti itselleen kymmenen minuutin jäähyn ensimmäisessä erässä.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / Christophe Simon

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: