LKS 20170510 Finland's head coach Lauri Marjamäki (C) gestures during the IIHF 2017 Ice Hockey World Championships Preliminary Round - Group B Game Finland vs Slovenia in Paris, France on May 10, 2017. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Leijonille nihkeä pakkovoitto

10.5.2017 - 23:26 Tagit:, ,

Suomi–Slovenia 5–2

Leijonat oli keskiviikkona jo pakkovoiton edessä, kun se kohtasi B-lohkon häntäpään ottelussa Slovenian.

Suomi oli lohkossaan ennen keskiviikon peliä kuudentena, kun se oli kolmesta ensimmäisestä ottelustaan voittanut vain yhden. Slovenia oli heti Suomen perässä seitsemäntenä kerättyään kolmesta ensimmäisestä ottelustaan vain yhden pisteen.

Normaalisti Suomi voittaisi Slovenian helposti, mutta Leijonien tilanne ennen keskiviikon ottelua oli tukala ja paine joukkueen yllä kova. Tappio Slovenialle olisi jo uhannut vakavissaan Suomen paikkaa ensi viikon puolivälierissä. Pudotuspeleistä pois jääminen olisi historiallisesti ensimmäinen kerta Suomelle.

Leijonat olikin Slovenian kanssa suurissa vaikeuksissa aina päätöserän puoliväliin asti. Vasta Sebastian Ahon ja Markus Hännikäisen tekemät kaksi pikamaalia varmistivat Suomelle voiton ja kolme pistettä.

Pisteet nostivat Suomen sarjataulukossa lohkonsa kolmanneksi.

Paine näkyi selvästi Leijonien otteissa avauserässä. Suomi hallitsi peliä, mutta jäätyi tekopaikoissaan totaalisesti. Pelistä puuttui ilo ja valautuneisuus.

Slovenia taisteli, minkä pystyi ja ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla se alkoi jo ajoittain päästä tekopaikoillekin. Yhdestä sellaisesta se onnistuikin: ottelua oli pelattu reilu 14 minuuttia, kun Anze Kuraltin napakka rannelaukaus painui Suomen maalilla ensimmäisen ottelunsa pelanneen Harri Säterin taakse.

Maalin syntyhetkellä Säteri oli joutunut erän aikana torjuntatöihin vain neljästi. Toisessa päässä virkaveli Gasper Kroselj sen sijaan oli torjunut jo kymmenen kiekkoa.

Kuraltin maali jäi erän ainoaksi. Säteri ei loppuerän aikana joutunut kertaakaan torjuntahommiin, Kroseljin kokonaissaldoksi tuli 15 torjuntaa.

Suomen maalitili aukesi toisessa erässä. Ensin Veli-Matti Savinainen tasoitti ottelun ja pari minuuttia myöhemmin Mikko Rantanen niittasi ylivoimalla maalin kulmalta Suomen ensikertaa johtoon.

Säteri selvitti myös toisen erän neljällä torjunnalla. Koselj sen sijaan joutui urakoimaan 16 torjuntaa.

Leijonat otti ensimmäisen jäähynsä vasta kolmannessa erässä ja Slovenia rankaisi heti, kun Rok Ticar toi muutaman sadan rekisteröidyn pelaajan kiekkokääpiön jälleen tasoihin. Aho ja Hännikäinen kuitenkin iskivät reilun minuutin sisällä kaksi maalia kolmannen erän puolivälissä ja varmistivat Suomelle voiton.

Leijonien viidennen teki Slovenian tyhjään maaliin Tomi Sallinen.

Suomella on MM-kisojen alkulohkoa kolme ottelua jäljellä. Lauantaina Leijonat kohtaa Norjan ja sunnuntaina Sveitsin. Ensi viikon tiistaina alkulohkon päättää Kanadan ja Suomen kohtaaminen.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: