LKS 20160905  Valmentaja  Lauri Marjamäki osallistui Toronton World Cupin Ruotsi-Suomi -esiottelun mediapäivään Helsingin Hartwall Areenalla 5. syyskuuta 2016.... Finnish Coach Lauri Marjamäki during the training session before the Toronton World Cup,  5 Sept. 2016. LEHTIKUVA / MIKKO STIG

Leijonien NHL-tähdiltä vaaditaan laatua ja rehellisyyttä

5.9.2016 - 18:42 Tagit:, , ,

Ja laatua heti alusta asti. Näillä sanoilla Leijonien tuore päävalmentaja Lauri Marjamäki saatteli jääkiekon World cupiin valmistautuvat Leijonat ensimmäiseen jääharjoitukseen maanantaina Helsingissä.

Jäälle luistelivat Suomen parhaat pelaajat maan kirkkaimpien NHL-tähtien johdolla. MM-kisoista tuttu kuka pääsee ja ketä kiinnostaa –arvuuttelu oli tipotiessään. Tämä lienee World cup -turnauksen suola – paikalla ovat parhaat pelikykyiset pelaajat. Piste.

Päävalmentaja Marjamäkeä NHL-loisto ei kuitenkaan tunnu häikäisevän. Marjamäen vaatimustaso oli korkealla heti ensimmäisestä harjoitteesta lähtien. Hyökkäysharjoitteiden piti päättyä aina maaliin tai ainakin laukaukseen, eikä kiekonmenetyksiä kriittisissä paikoissa katsottu hyvällä.

– Ilmapiiri on avoin ja rehellinen. Olemme kaikki tavallisia suomalaisia pulliaisia, jotka yrittävät voittaa pelejä. Tästä ei saa tehdä mitään status-kysymystä. Kenenkään ego ei saa nousta toisen ylle, Marjamäki kuvaili.

Laine:” Ei keskusteltu”

Maanantain jääharjoituksen perusteella Suomen kärkihyökkäysketju muodostuisi odotetusti keskushyökkääjä Aleksander Barkovin ympärille. Hänen laitahyökkääjinään pelaavat maaliruisku Patrik Laine ja konkarihyökkääjä Jussi Jokinen. Tämä ketju oli Suomen syömähammas jo viime kevään MM-kisoissa.

– Nyt kirjoitetaan uutta tarinaa uuden joukkueen kanssa, eikä MM-kisoista saa siihen oikeastaan mitään mukaan. Se tietysti auttaa, että saa pelata tuttujen kaverien kanssa, Laine sanoi.

– Joka tapauksessa hyvä näytönpaikka on taas edessä. Ja tämä turnaus on samalla sellainen kenraaliharjoitus NHL-tulokaskauttani varten, hän jatkoi.

Marjamäen mukaan jokaisen pelaajan kanssa on käyty keskustelu tämän roolista ja pelipaikasta joukkueessa. Laine näki asian hieman toisin.

– Ei siitä mitään keskusteltu. Marjamäki sanoi, missä pelaan ja se oli siinä. Hyvä näin.

Lehterä laidalla, Aho “ylimääräisenä”

Harjoituksissa kapteeni Mikko Koivun laitahyökkääjinä luistelivat Mikael Granlund ja Joonas Donskoi. Valtteri Filppulan johtamassa ketjussa laidoilla viilettivät Teuvo Teräväinen ja yleensä keskushyökkääjänä kiekkoileva Jori Lehterä.

Miksi Lehterä aloittaa laitahyökkääjänä?

– Jori on taitava suojaamaan kiekkoa ja hänellä on hyvät hyökkäyspään vaistot. Lisäksi hän on pelannut laitahyökkääjänä muun muassa Sotshin olympialaisissa, Marjamäki perusteli.

Yksi ketjukoostumuksista oli Lauri Korpikoski–Erik Haula–Leo Komarov. Tällä erää Sebastian Aho on niin sanottu 13. hyökkääjä.

– Varmasti hänenkin aika tulee vielä. Uskokaa tai älkää, mutta ketjuja on mietitty paljon. Lähtötilanteessa päädyttiin tähän, Marjamäki selvitti Ahon tilannetta.

Puolustajaparit olivat harjoitusten perusteella Olli Määttä–Rasmus Ristolainen, Jyrki Jokipakka–Sami Vatanen ja Esa Lindell–Ville Pokka. Myös Sami Lepistö oli mukana jääharjoituksessa.

Maalivahtien tarkkaa nokkimisjärjestystä ei julkistettu. Se on kuitenkin Marjamäen mukaan selvää, että Tuukka Rask ja Pekka Rinne kantavat torjuntatöistä päävastuun ja Mikko Koskinen on kolmosmies.

– Maalivahdit itse tietävät tasan tarkkaan sapluunan, minkä mukaan edetään, Marjamäki sanoi.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: