Jääkiekko: Miesten maaottelu, klo 15 Suomi-Tshekki

Leijonien NHL-ketju tylytti Tshekkiä

23.4.2016 - 19:25 Tagit:, , , , , , , , ,

Suomen jääkiekkomaajoukkue kuittasi näyttävästi torstaisen Oulussa Tshekille kärsimänsä tappion, kun Leijonat löi eurokiertueen jatkeeksi Tshekin Kouvolassa maalein 4–1 (0–0, 3–1, 1–0).

Kaikkia suomalaismaaleja oli rakentamassa tähän peliin koottu NHL-ketju, jossa sentteri Markus Granlundin (1+2) laidoilla hyökkäsivät Leo Komarov (0+1) ja Mikko Rantanen (0+2).

– Saimme viikolle hyvän päätöksen. Joukkue oli selvästi parempi kuin Oulun (2–3) ottelussa. Rantasesta saamme hyväjalkaisen ja isokokoisen kansainvälisen tason pelaajan. Granlundilla on vielä hakemista ison kaukalon pelaamisessa. Hän jää liikaa laitojen tuntumaan, kommentoi päävalmentaja Kari Jalonen.

– Homma lähti sujumaan hyvin, vaikka isossa kaukalossa peli on hyvin erilaista kuin Pohjois-Amerikassa. Hitaita lähtöjä on paljon enemmän, totesi 19-vuotias Rantanen.

Leijonien maalilla jatkoi Oulussakin torjunut Mikko Koskinen, joka selvisi Kouvolassa vain 16 torjunnan esityksellä. Oulussa varavahtina oli NHL-pelaaja Niklas Bäckström, Kouvolassa Juha Metsola.

– Alun perinkin oli suunnitelma, että Koskinen pelaa molemmat ottelut, Jalonen vakuutteli.

Hitaan lähdön jälkeen Leijonat löysi tehon toisessa erässä. NHL-ketjun takana pelanneet KHL-puolustajat Juuso Hietanen ja Topi Jaakola laukoivat molemmat maalin, Hietanen erän alkuun kahden pelaajan ylivoimalla ja Jaakola erän lopulla alivoimalla hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen. Molempiin maaleihin syöttöpisteen kirjautti Granlund.

Ottelun voittomaali oli Granlundin aloituspisteeltä tasakentällisin iskemä osuma, jonka pohjusti näyttävällä äkkikäännöksellä laidalla vartioijastaan irtaantunut Rantanen.

– Siinä oli hyvä aloituskikka ja Granlund vapaana nopealla liikkeellä. Granlund viimeisteli loistavasti, Rantanen kertasi.

Ainoa suurempi takaisku oli laitahyökkääjä Teemu Hartikaisen päähänsä Tomas Voracekin taklauksesta saama isku. Hartikainen jätti pelin kesken.

Seuraavaksi Leijonat matkaa Venäjälle haastamaan torstaina ja lauantaina isännät Moskovassa.

– Joukkuetta viedään tällaisenaan eteenpäin, totesi Jalonen muistuttaen, että Venäjälle ei ole helppo saada nopeasti tuoreita vahvistuksia Pohjois-Amerikasta viisumipakon takia.

TS-STT–PASI PELTOLA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: