8634 / Kuvaaja: Jane Iltanen / Päivämäärä: 05.04.2018 / Mitä kuvataan: Jääkiekkomaaottelussa Leijonat kohtaa Valko-Venäjän Turussa.  / Sijainti: Kupittaan jäähalli
KUVA: FIN 6PLEHTIVUORI JOONAS, 35MV KILPELÄINEN EERO. BLR 22 HKARABAN DANILA

Leijonien kevätpelit käyntiin Kupittaalta

5.4.2018 - 21:13 Tagit:

Suomi–Valko-Venäjä 2-3 ja.

Leijonat palasi pitkän tauon jälkeen torstaina Kupittaalle, kun A-maajoukkue aloitti MM-valmistautumisensa pelaamalla harjoitusottelun Valko-Venäjää vastaan. Valko-Venäjä voitti rankkarikisaan edenneen ottelun 3–2 -lukemin.

Suomen maaleista vastasivat varsinaisella peliajalla Santeri Lukka ja Eemeli Suomi. Suomen maalilla pelasi Eero Kilpeläinen. Ottelussa jaettiin käsittämättömät 102 minuuttia jäähyjä.

Selvää on, että Turussa ensimmäisellä MM-leirillä olleista pelaajista moni putoaa pois lopullisesta kisajoukkueesta tulevien viikkojen aikana. Mukaan kisajoukkueeseen tunkee pelaajia neljästä pudotuspelejä parhaillaan pelaavasta liigaseurasta, muista Euroopan sarjoista sekä NHL:stä.

– Niin, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Moni näistä pelaajista voi olla mukana loppuun saakka, maajoukkueen GM Jere Lehtinen mietti.

– Voi tulla yllättäviä loukkaantumisia tai muissa sarjoissa pelit jatkuvatkin yllättävän pitkään – ja yht´äkkiä yllätysnimet ovatkin mukana kisoissa. Uskon, että kaikki mukana nyt olevat pelaajat ovat täällä sillä asenteella, että jatkavat kisoihin asti.

Ikuinen keskustelunaihe kisojen alla on se, kuinka paljon Leijonat saa vahvistuksia NHL:stä. Määrää ei kuitenkaan kukaan vielä osaa sanoa tarkasti, kun NHL:n pudotuspelit eivät vielä ole edes alkaneet.

– Määrä on nollasta ylöspäin. Sen enempää on tässä vaiheessa mahdoton sanoa. Fakta kuitenkin on, että parhaat pelaajat ovat siellä, Lehtinen sanoi.

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki ja Lehtinen kävivät NHL:ssä tapaamassa pelaajia ja vakuuttivat reissun olleen antoisa.

– Näimme kahdeksan matsia ja tapasimme 26 suomalaispelaajaa. Suhtautuminen maajoukkueeseen oli positiivinen. Kaikkia tuntui harmittavan se, että he eivät päässeet mukaan olympialaisiin, Marjamäki kertoi.

– On ollut hieno katsoa, miten siellä uusi sukupolvi suomalaispelaajia on noussut sarjan parhaimmistoon.

Leijonat leireilee ennen Tanskassa toukokuussa pelattavia MM-kisoja yhteensä seitsemän viikon ajan. Harjoituspelit jatkuvat perjantaina Hämeenlinnassa Valko-Venäjää vastaan. Ensi viikolla Suomi kohtaa Latvian.

– Kohtaamme ensin tällä viikolla Minskin Dynamon ja sitten ensi viikolla Riian Dynamon, Marjamäki nauroi.

Juuri ennen MM-kisoja pelataan vielä lähes peräkkäin kaksi EHT-turnausta, Tshekissä ja Ruotsissa.

– Tarvitsemme ison ryhmän. Ei olisi mitään järkeä vetää kahta peräkkäistä turnausta ja kuutta kovaa peliä samalla ryhmällä juuri ennen MM-kisoja, Marjamäki mietti.

– Voisi kuvitella, että MM-kisojen taso tulee olemaan kova. NHL-pelaajat eivät päässeet olympialaisiin ja lähtevät varmaan innokkaasti MM-kisoihin.

Suomi pelaa MM-kisoissa alkulohkonsa pienessä Herningissä. Toinen alkulohko sekä pudotuspelit välieristä alkaen pelataan Kööpenhaminassa.

– Kävimme tutustumassa Herningiin ja halli sekä muut puitteet olivat hyvät. Kaupunkikin oli kivan kokoinen. Kaikki oli lähellä, ja kisoista tulee taatusti aika intiimit, Lehtinen kertoi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JANE ILTANEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: