34108928

Leijonien Filppula harmitteli salibandymäistä flipperipelaamista

5.11.2016 - 21:03 Tagit:, , ,

Suomen jääkiekkomaajoukkue hävisi toisenkin ottelunsa kotiturnauksessaan, kun Tshekki osoittautui maalein 5–3 paremmaksi. Torstaiseen Venäjä-tappioon nähden Leijonat petrasi, mutta kohennus ei riittänyt.

– Ajoittain pelattiin hyvin. Saatiin painetta ja pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi, keskushyökkääjä Ilari Filppula kuvasi.

– Lopussa saimme aikaan vielä kirivaihdettakin. Ja hyvän näköistä tekemistä, mutta ei… ei vaan riitä kansainvälisissä peleissä ajoittainen hyvä pelaaminen, Filppula jatkoi.

Filppula aloitti ottelun laitahyökkääjien Pekka Jormakan ja Veli-Matti Savinaisen kanssa. Trio vei peliä välillä väkevästikin. Filppulalle kirjattiin tehot 0+2.

– Oli tosi katkonaista. Näytti ihan joltain salibandyltä välillä. Pyörittiin keskialueella, eikä kukaan tiennyt mihin suuntaan kiekko meni, Filppula kritisoi.

Flipperi-pelaaminen saa loppua

Filppulan mielestä Leijonien pitää löytää peliinsä selkeämpiä ratkaisuja ja sitä kautta parempaa hyökkäystä. Lauantaina Suomi viimeisteli päätöserässä 2–3-kavennuksen ylivoimalla punnerrustyyliin lähietäisyydeltä. Moni epäili maalintekijäksi Joonas Kemppaisen sijaan Filppulaa, joka alusti osumaa ja myös kurkotteli kiekkoon.

– Kyllä se oli ihan Kepun (Joonas Kemppainen) maali. Sanotaan näin, että olisin tehnyt sen, jos hän ei olisi lyönyt sitä sisään, Filppula naurahti.

– Ihan oikealle äijälle meni. Hän teki ison työn maskipelaamiseen. On ihan maailmanluokan äijä maalin edessä, Filppulan kehut jatkuivat.

Leijonat kohtaa turnauksen päätöspelissä sunnuntaina Ruotsin. Motto on selvillä.

– Tärkeintä on se, että saamme selkeytettyä pelaamistamme. Flipperin tuossa keskialueella on pakko loppua, Filppula linjasi.

STT–TOMI SIREN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: