KUVITUSTA STT Mikko Koivun tehoputki jatkui Wild-voitossa ///

Leijonat saa MM-jäälle todella nimekkään hyökkäyksen

29.4.2016 - 15:27 Tagit:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Suomi saa nimekkään joukkueen Venäjällä 6. toukokuuta alkavaan jääkiekon MM-turnaukseen.

Etenkin hyökkääjistä on kova tarjonta, sillä muun muassa Mikko Koivu, Mikael Granlund, Jussi Jokinen, Aleksander Barkov, Markus Granlund, Leo Komarov, Teemu Pulkkinen ja Mikko Rantanen ovat ilmoittaneet halukkuutensa MM-kisoihin.

Leijonien valmennusjohto vahvisti myöhään torstaina Koivun, Mikael Granlundin ja puolustaja Ville Pokan liittymisen Leijoniin.

Granlundin ja Koivun NHL-kausi päättyi pudotuspeleissä, kun Minnesota Wild taipui Dallas Starsille.

Minnesotassa pelaa suomalaisista myös Erik Haula, mutta loukkaantumisista kärsinyttä pelaajaa ei MM-jäillä nähdä. Myös KHL-hyökkääjä Teemu Hartikainen on varmuudella sivussa loukkaantumisen takia.

Vatasella jatkosopimus vireillä

Leijonien puolustus koki kovan takaiskun, kun Anaheim Ducksin Sami Vatanen vahvisti perjantaina Ilta-Sanomille jättävänsä MM-turnauksen väliin.

Vatanen ei lähde MM-peleihin, koska hänen on määrä tehdä Anaheimin kanssa jatkosopimus, eikä hän halua ottaa loukkaantumisriskiä.

Leijonien vuosien 1998–2003 päävalmentaja Hannu Aravirta sanoo ymmärtävänsä Vatasta.

– Hänelle olisi ollut paljon käyttöä, Aravirta kuitenkin muistuttaa.

Konkarivalmentaja allekirjoittaa näkemyksen, että Leijonien hyökkäys vaikuttaa erittäin vahvalta.

– Tilanne on monista vuosista vähän poikkeava, sillä usein maalivahtipeli ja puolustus ovat olleet Leijonien vahvat osa-alueet.

Tähtinuoret samaan ketjuun?

Yksi viime aikojen kuumista kiekkopuheenaiheista on ollut, mahtuuko nuorisokolmikosta Sebastian Aho, Patrik Laine, Jesse Puljujärvi yksi tai useampi MM-joukkueeseen.

– Kevyellä pohdinnalla heitän ajatuksen, että miksi he eivät pelaisi kisoissa samassa ketjussa. Ajatus on aika mediaseksikäs, mutta se voisi toimia myös käytännössä, Aravirta miettii.

Leijonat kohtaa turnaukseen valmistavissa otteluissa lauantaina vieraissa Venäjän ja ensi viikon tiistaina Helsingissä USA:n. Lopullinen MM-joukkue julkistettaneen toukokuun alussa.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: