LKS 20170212 dmcf01; Sweden's Andreas Thuresson (C) is tackled bvetween Finland's goalkeeper Mikko Koskinen (R) and Joonas Jarvinen during the Sweden Hockey Games match Sweden vs Finland at the Scandinavium Arena in Goteborg, Sweden, on February 12, 2017. / AFP PHOTO / TT News Agency / Bjorn LARSSON ROSVALL / - LEHTIKUVA / AFP

Leijonat ryhdistäytyi ja otti helpottavan voiton Ruotsista

12.2.2017 - 20:18 Tagit:, ,

Tshekki-pelissä täystyrmäyksen kokenut Leijonat osoitti luonnetta Ruotsin-turnauksen päätösottelussaan sunnuntaina. Suomi otti helpottavan 3–2-voiton isäntämaa Ruotsista.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui aiheestakin pelaajiensa asennetta ja sitkeyttä.

– Oli kuitenkin aika kova paikka. Vastassa oli kotiyleisönsä edessä pelannut Ruotsi, jolla oli laadukas ryhmä kasassa. Ensimmäinen maalimme kuvasi pelaajien tahtoa, kun kolme ukkoa rynni vastustajan maalille ja kiekko pomppasi takamuksen kautta tai jostain maaliin. Lisäksi blokkasimme ison määrän Ruotsin laukauksia, Marjamäki totesi.

Marjamäelle sunnuntainen voitto oli neljäs Leijonien päävalmentajana. Tappioita hänelle on Suomen päävalmentajana tullut 11. Sunnuntaista voittoa Marjamäki kuvaili arvokkaaksi.

– Kyllä sitä aina kaiken voiton eteen tekee. Isossa kuvassa tilanne on kuitenkin se, että olemme tällä kaudella tuoneet GM Jere Lehtisen kanssa ison määrän uusia kasvoja maajoukkueeseen. Se on näkynyt, ja välillä on ollut sellaista riittämättömyyden tunnetta. Pitkässä juoksussa tämä kuitenkin sataa Suomi-kiekon laariin.

ICE HOCKEY SWE GAMES

Savinainen ja Koskinen vireessä

Suomi hävisi Ruotsin-turnauksessa kaksi peliä ja voitti yhden. Kaikki tekeminen tähtää tietenkin kevään MM-kisoihin, mutta mikä oli päättyneen turnauksen tärkein anti?

– Jokainen kokemus on valmennusryhmällemme tärkeä. Lisäksi olemme nyt nähneet osan pelaajista jo kaksi kertaa maajoukkueessa tällä kaudella. Nyt tiedämme, ketkä voisivat olla MM-kisaehdokkaita ja kellä on vielä matkaa kuljettavana, Marjamäki vastasi.

Tappara-tykki Veli-Matti Savinainen teki Ruotsia vastaan kaksi maalia. Ässien Jarno Kärki puolestaan viimeisteli ensimmäisen maalinsa miesten maajoukkueessa.

Leijonien maalivahti Mikko Koskinen oli myös vireessä. Hän torjui 34 laukausta.

– Näiden turnausten päätöspelit ovat usein sellaisia, missä katsotaan, kuka on kuka, Marjamäki totesi.

STT–TUOMAS ARKIMIES

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: