LKS 20171109 ... Miro Heiskanen and Antti Pihlström of Finland celebrate Heiskanen's 0-2 goal during the Euro Hockey Tour icehockey match Russia vs Finland in Helsinki, Finland on Thursday, 9th Nov., 2017. Left Russian Sergey Plotnikov. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Leijonat päihitti Venäjän Helsingin EHT-turnauksessa

9.11.2017 - 21:15 Tagit:, ,

Suomi kaatoi Venäjän 3–2 jääkiekon miesten EHT-turnauksessa Helsingissä torstaina. Suomen maaleista vastasivat Joonas Kemppainen, miesten maajoukkuedebytantti Miro Heiskanen sekä voitto-osuman tällännyt Atte Ohtamaa.

Leijonien maalilla Mikko Koskinen torjui 22 venäläislaukausta.

Suomi johti ottelua 2–0, mutta Venäjä nousi tasoihin Kirill Kaprizovin ja Sergei Plotnikovin maaleilla. Ohtamaan voittohäkki tuli vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua.

– Kyllähän vastus oli kovin mahdollinen. Pystyimme puolustamaan Venäjän yksilötaidon hyvin pois. Voitto antaa uskoa ja palautetta. Tästä on hyvä jatkaa, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki kertoi Ylen haastattelussa.

Marjamäki kehui myös ensikertalaista Heiskasta.

– On upeaa nähdä, että Suomi-kiekkoon kasvaa tällaisia pelaajia, luotsi suitsutti HIFK:n puolustajaa.

Leijonien näkyvin hyökkäyskolmikko oli Kemppaisen johtama kakkosketju, jonka laidoilla pelasivat Julius Junttila ja Teemu Hartikainen.

– Kemppainen on pelannut minun ja Härskin (Hartikainen) kanssa. Siinä on kemiaa, ja se helpottaa pelaamista. Kiva on päästä hyvän alkukauden jälkeen katsomaan, missä kansainvälinen vauhti menee, Junttila pohdiskeli.

Marjamäki oli iskenyt ykkösketjuun KHL-kaukaloissa säkenöineen Eeli Tolvasen, mutta vielä Helsingin Jokereita edustava maaliruisku ei onnistunut verkkoja heiluttamaan A-maajoukkuetasolla.

Suomen seuraava ottelu kotiturnauksessa on Ruotsia vastaan lauantaina. Sunnuntaina Suomi kohtaa Kanadan.

STT

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: