LKS 20180406 Suomen päävalmetaja Lauri Marjamäki jääkiekon maaottelussa Suomi - Valko-Venäjä Hämeenlinnassa 6. huhtikuuta 2018. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Leijonat lähestyy voittovireessä MM-kisoja

28.4.2018 - 17:58 Tagit:, ,

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen matka kohti Tanskan MM-kisoja etenee voitokkaasti. Lauri Marjamäen miehistö kaatoi lauantaina Tshekin 5–2 EHT-turnauksen ottelussa Ruotsin Södertäljessä.

Voitto varmisti Suomen ykköstilan tämän kauden EHT-kiertueella.

– Joukkue oli valmiina heti ensimmäisessä erässä. Kakkoserä oli meiltä heikompaa, ja kolmannessa tulimme taas vahvasti. Kaikin puolin on positiivinen mieli, Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi puhelimessa.

EHT-pelit ovat kuitenkin eri asia kuin MM-menestys. MM-kisoihin lupautuneista NHL-pelaajista Carolinan Teuvo Teräväinen ja Sebastian Aho saatetaan nähdä sunnuntain Ruotsi-ottelussa.

– Tarkoitus on, että heistä ainakin toinen tai mahdollisesti molemmat pelaavat, Marjamäki sanoi.

Tshekkiä vastaan Suomen NHL-pelaajista tositoimissa nähtiin Dallas-puolustaja Julius Honka. St. Louis Bluesin organisaatioon kuuluva Ville Husso keräsi Leijonien maalilla 19 torjuntaa.

Leijonat karkasi päätöserässä

Honka ja Antti Suomela veivät kahdella avauserän ylivoimamaalilla Suomen 2–0-johtoon. Tshekin Adam Musil kavensi toisessa erässä.

Kolmannessa erässä Leijonat karkasi lopullisesti. Tuomas Kiiskinen, Toni Rajala kahden miehen ylivoimalla ja Tommi Kivistö veivät osumillaan Leijonat 5–1-johtoon, ja voittotaistelu oli selvä.

– Joukkue pelaa tällä hetkellä hyvin. Pelaajat eivät tee MM-valintoja helpoksi, mutta niin sen pitääkin olla, Marjamäki sanoi viitaten kilpailuun MM-paikoista.

Yksi nimi pyyhittiin lauantaina MM-ruletista yli, kun Helsingin Sanomat uutisoi, ettei Mikko Koivu tule kisoihin.

Suomen urakkaa helpotti vastustajan kurittomuus, sillä Tshekki keräsi kahdeksan kahden minuutin rangaistusta ja yhden kympin päälle.

Suomi päättää Ruotsin EHT-turnauksen sunnuntaina Tukholmassa, jossa se kohtaa isäntämaan.

– Kiihkeä peli on luvassa ja laadukas ryhmä vastassa, Marjamäki ennakoi.

Leijonien ja Tshekin otteet eivät suurta yleisöä kiinnostaneet, sillä katsojamääräksi ilmoitettiin 1 577.

STT–TAPIO KESKITALO

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: