JML_2759

Leijonat kaatoi jälleen Slovakian

8.4.2016 - 20:43 Tagit:, ,

Suomi-Slovakia 6-1

Leijonat palasi perjantaina Turkuhalliin kolmen ja puolen vuoden tauon jälkeen. Edellisen kerran Suomen A-maajoukkue esiintyi Turussa syksyn 2012 Euro Hockey -turnauksessa.

Silloin, marraskuussa 2012, Suomella oli Mikko Koivun johdolla kasassa yksi kaikkien aikojen kovimmista arvokisojen ulkopuolisista maajoukkueista. Syynä tähän oli tietysti NHL-työsulku.

Perjantain joukkueessa ei enää ollut jäljellä yhtään pelaajaa kolmen ja puolen vuoden takaisesta. MM-leirityksen tällä viikolla aloittanut ryhmä onkin nuori ja maajoukkuetasolla kokematon. Mukana on peräti kahdeksan maajoukkuepelien ensikertalaista.

Kokemattomuudesta huolimatta Suomi puristi perjantaina selvän voiton Slovakiasta maalein 6–1. Torstaina Suomi voitti Slovakian Porissa niukemmin 3–2.

Maaottelua seurasi Turkuhallissa 4 183katsojaa.

Perjantain ottelua oli pelattu vain vajaa viisi minuuttia, kun nelosketjun laituri Max Wärn laukoi kiekon Slovakian maalin takanurkkaan.

Lisämaaleja ei avauserässä nähty. Enemmän paikkoja loi Slovakia, mistä kertovat myös maalivahtien torjuntamäärät: Eero Kilpeläinen 12 ja Tomas Tomek viisi. Erän ainoan jäähyn otti Slovakian Tomas Marcinko, mutta Leijonien ylivoima ei saanut maalia aikaiseksi.

Toisessa erässä Suomen ylivoima toimi paremmin. Patrik Lusnak ei ehtinyt istua kahden minuutin jäähyään kuin 19 sekuntia ennen kuin Antti Erkinjuntti laukoi kiekon Tomekin taakse.

Leijonien kolmannen maalin iski muutama minuutti myöhemmin Jesse Virtanen. Toisessa erässä Kilpeläinen selvisi viidellä torjunnalla, kun Tomek sai nyt tehdä tehdä töitä enemmän, seitsemän torjunnan verran. Suomi ratkaisikin ottelun käytännössä jo toisessa erässä.

Kilpeläisen orastavan nollapelin tärveli päätöserän puolivälissä Lusnak, mutta Jere Sallinen kasvatti hetki myöhemmin Suomen johdon jälleen kolmeen maaliin. Leijonien viidennen teki Erkinjuntti ja kuudennen ylivoimalla Antti Tyrväinen.

Leijonat leireili tämän viikon Porissa ja pelasi leiriviikon päätteeksi kaksi maaottelua Slovakiaa vastaan.
Turun pelin jälkeen joukkue sai viikonloppuvapaan ja leiritys jatkuu ensi viikolla Vierumäellä. Loppuviikosta Leijonat pelaa kaksi maaottelua Norjaa vastaan Sarpsborgissa Norjassa.

– Tästä mennään viikko kerrallaan kohti MM-kisoja. Joukkuetta täydennetään sitä mukaa, kun kansallisten sarjojen pelit loppuvat Suomessa ja muualla Euroopassa, maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoi.

SM-liigan välieriä pelaa parhaillaan neljä joukkuetta: HIFK, JYP, Tappara ja Kärpät. Näistä pelaajia vapautuu maajoukkueen käyttöön ensi viikon jälkeen. Joukkue muuttuuneekin radikaalisti ennen MM-kisoja.

Ennen MM-kisoja Leijonat pelaa Suomessa vielä maaottelut Tshekkiä vastaan Oulussa ja Kouvolassa sekä yhden pelin USA:ta vastaan Helsingissä. Näiden lisäksi se kohtaa Moskovassa EHT-pelissä Venäjän.

Tämän vuoden MM-kisat pelataan Venäjällä 6.–22. toukokuuta. Suomen alkulohko pelataan Pietarissa. Välieristä alkaen ottelut pelataan Moskovassa.

Viime vuonna Suomi sijoittui MM-kisoissa kuudenneksi.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JORI LIIMATAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: