LKS 20180512 Team Finland celebrates team's third goal by Mikko Rantanen during the group B match Canada vs Finland of the ice hockey IIHF World Championships at the Jyske Bank Boxen Arena in Herning, Denmark on May 12, 2018. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Leijonat antoi Kanadalle tylyä kyytiä

12.5.2018 - 23:33 Tagit:, ,

Kanada–Suomi 1-5

Jääkiekon MM-kisojen B-lohkossa nähtiin lauantai-illan kunniaksi tärkeä kärkipään kampailu, kun Kanada ja Suomi iskivät yhteen. Ottelussa väännettiin jo vahvasti lohkon kahdesta kärkisijasta ja puolivälierien ”kotiedusta”.

Leijonat ei yhden tappion jälkeen jättänyt mitään jossiteltavaa, vaan kaatoi Kanadan suvereenisti maalein 5–1. Kolme lisäpistettä nosti Suomen pistepotin lukemaan 12, millä se nousi lohkokakkoseksi pisteen USA:n perään.

Kanada on lohkossa neljäntenä kymmenellä pisteellään. Suomen ja Kanadan välissä 11 pisteellä on yhden ottelun enemmän pelannut Tanska.

Leijonien ykköspelaajia lauantaina olivat jo avauserässä kaksi maalia tehnyt Mikko Rantanen ja tärkeitä torjuntoja esittänyt maalivahti Harri Säteri.

Jo lauantain ottelun ensimmäinen erä osoitti, että parin päivän takainen Tanska-tappio taisi olla Leijonille vain pieni kauneusvirhe kovassa otteluruuhkassa. Kahden lepopäivän jälkeen Suomi teki Kanadaa vastaan ensimmäisessä erässä kolme maalia ja voitti erän 3–1.

Kahden lepopäivän jälkeen Suomi teki Kanadaa vastaan ensimmäisessä erässä kolme maalia ja voitti erän 3–1.

Leijonien hyökkäystehoista paljon kertoo se, että ennen Suomen kohtaamista Kanada ei ollut päästänyt koko turnauksen aikana yhtään maalia alivoimalla. Nyt Suomi teki avauserän kolmesta osumastaan kaksi ylivoimalla.

Ensimmäinen syntyi kuitenkin tasakentällisin – ja melko onnekkaasti. Rantanen riisti kiekon hyökkäyspäädyssä ja vippasi sen maalille, mistä se pomppasi kanadalaispelaajasta sisään.

Jean-Gabriel Pageau tasoitti pian, mutta sen jälkeen alkoi Leijonien ylivoima-show. Kanada joutui avauserän toisella puoliskolla kaksi kertaa alivoimalle ja molemmilla kerroilla kiekko päätyi maalivahti Curtis McElhinneyn taakse. Ensimmäisen teki Janne Pesonen ja toisen Rantanen.

Kanadan maalivahtiosasto on ainakin paperilla joukkueen heikoin osa-alue, eikä Toronto Maple Leafsin kakkosmaalivahti McElhinneyn työskentely avauserässä kuvaa ainakaan muuttanut. Kolmen päästetyn osuman jälkeen Kanadan maalille luistelikin toinen seurajoukkueensa kakkosmaalivahti Darcy Kuemper (Arizona Coyotes).

Kuemper selvisi toisesta erästä kunnialla, mutta syyllistyi heti päätöserän alussa emämunaukseen. Kuemper syötti kiekon suoraan turnauksen ensimmäistä otteluaan pelanneelle Eeli Tolvaselle, joka kiitti kauniisti pistämällä kiekon reppuun.

Lopullinen sinetti ottelulle syntyi minuutti myöhemmin, kun Sebastian Aho antoi Teuvo Teräväiselle nappisyötön ja tämä tälläsi kiekon saman tien Kuemperin taakse. Suomi johti 5–1, eikä kukaan varmaan enää kuvitellut Kanadan tulevan rinnalle.

Suomen seuraava ottelu on heti sunnuntaina Saksaa vastaan. Viidestä ottelustaan olympialaisissa hopeaa pelannut Saksa on kasannut ainoastaan viisi pistettä ja on B-lohkossa kuudentena.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: