LKS 20170112 WINNIPEG, MANITOBA - JANUARY 11: Artturi Lehkonen #62 of the Montreal Canadiens celebrates his goal against the Winnipeg Jets with Paul Byron #41 and Shea Weber #6 during NHL action on January 11, 2017 at the MTS Centre in Winnipeg, Manitoba. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Jason Halstead

Lehkonen teki ensi kertaa kaksi maalia NHL-ottelussa

12.1.2017 - 9:10 Tagit:, ,

Artturi Lehkonen ylsi ensi kertaa kahden maalin iltaan jääkiekon NHL-urallaan. Lehkonen kuorrutti urakkansa syöttöpisteellä, kun Montreal Canadiens kukisti vieraissa Winnipeg Jetsin 7–4.

Lehkonen ohjasi maalin edestä Montrealin 6–3-johtomaalin kolmannessa erässä ja teki myös joukkueensa 7–3-osuman ylivoimalla. Tulokaskauttaan pelaava Lehkonen, 21, on tehnyt tällä kaudella jo kymmenen maalia. Hänen tehonsa ovat 33 pelissä 10+4.

Montrealin valmentaja Michel Terrien oli tyytyväinen, että joukkue pystyi kasaamaan itsensä Washingtonille kärsityn 1–4-kotitappion jälkeen.

– Haluamme pelata nopeaa jääkiekkoa niin, että hallitsemme ottelua heti alusta pitäen. Nyt ensimmäinen vaihto määräsi ottelun suunnan, Terrien tuumasi NHL.comissa.

Montreal meni ottelussa johtoon jo 57 sekunnin pelin jälkeen, kun Phillip Danault laukoi johtomaalin rystyltä. Kamppailu ei ehtinyt vanheta viittä minuuttiakaan, kun Canadiens johti jo 2–0.

Lehkosen ohella Danault teki kaksi maalia ensi kertaa NHL-urallaan.

Winnipeg pelasi ilman aivotärähdyksestä toipuvaa Patrik Lainetta. Lähes 15 minuuttia pelanneella Joel Armialla oli hyvä maalipaikka avauserässä, mutta Montrealin maalivahti Al Montoya pelasti hanskallaan.

Ovetshkin ylitti tuhat pistettä

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkin ylitti tuhannen pisteen rajan NHL:ssä. Venäläistähti teki kaksi maalia, kun Washington kukisti Pittsburgh Penguinsin 5–2. Ovetshkin onnistui ylittämään tuhannen pisteen rajan jo 35 minuutin pelaamisen jälkeen.

– Mietin ennen ottelua, että olisi mukava saada tuhat pistettä täyteen kotiyleisön edessä. Tämä on hieno hetki seuralle, minulle ja kannattajille, Ovetshkin sanoi NHL.comissa.

Ylivoimalla syntynyt toinen osuma oli Ovetshkinin 1 001. piste NHL:ssä. Hän on pelannut runkosarjassa 880 ottelua tehoin 546+455. Tuhanteen pisteeseen on yltänyt kaikkiaan 84 pelaajaa, suomalaisista Teemu Selänne (1 457) ja Jari Kurri (1 398).

STT–KAIJA YLINIEMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: