LKS 20170417 NEW YORK, NY - APRIL 16: Brendan Gallagher #11 of the Montreal Canadiens moves in to congratulate Artturi Lehkonen #62 on his powerplay goal at 17:37 of the second period against Henrik Lundqvist #30 of the New York Rangers in Game Three of the Eastern Conference First Round during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs at Madison Square Garden on April 16, 2017 in New York City. LEHTIKUVA / Getty Images / AFP Bruce Bennett

Lehkonen siivitti Montrealin voittoon

17.4.2017 - 10:42 Tagit:, , , ,

Hyvän runkosarjan NHL-jääkiekossa pelanneet Minnesota ja Columbus ovat ahdingossa pudotuspelien aluksi. Kumpikin on hävinnyt peräperää kolme ottelua, ja jatkoon pääsy vaatii molemmilta neljää peräkkäistä voittoa.

Minnesota hävisi St. Louisille 1–3. Pelin sankari oli St. Louisin maalivahti Jake Allen, joka torjui peräti 40 laukausta. Kolmessa Minnesota-ottelussa hän on torjunut 114/117 kiekkoa.

– Hän on fantastinen, St. Louisin kapteeni Alex Pietrangelo tiivisti NHL:n nettisivuilla.

Minnesotan suomalaiskolmikko Mikko Koivu, hyökkääjistä eniten peliaikaa saanut Mikael Granlund ja Erik Haula tahkosivat vailla tehopisteitä.

– Emme pelanneet mielestäni niinkään huonosti. Pelaajani yrittävät loppuun asti. Juuri nyt se ei vain toimi, mietti Minnesotan valmentaja Bruce Boudreau NHL.comissa.

Columbus hävisi Pittsburghille jatkoajalla maalein 4–5. Pittsburghin ykkönen oli hattutempun eli kolme maalia laukonut Jake Guenzel. Voittajien Bryan Rust ja Columbuksen Cam Atkinson tekivät kumpikin kaksi maalia.

Pittsburghin takalinjoilla urakoi Olli Määttä, joka toipui pelikuntoon sopivasti pudotuspeleihin. Määttä pelasi 25.07 minuuttia. Columbuksen suomalaiset Markus Hännikäinen, Lauri Korpikoski, Markus Nutivaara ja Joonas Korpisalo eivät pelanneet.

Lehkonen teki pudotuspelimaalin

Artturi Lehkonen teki uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin, kun hän laukoi ylivoimalla Montrealin avausosuman vierasvoitossa New York Rangersia vastaan. Montreal kukisti Rangersin 3–1 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.

– Seuraava ottelu on erittäin tärkeä, tehot 1+1 kerännyt Montrealin Aleksandr Radulov kommentoi NHL.comissa.

Rangersin maalilla torjunut Henrik Lundqvist korosti, että joukkueen on keskityttävä omaan peliinsä eikä vastustajan peliin.

– Montreal on hyvä joukkue. Meidän on parannettava, niin yksinkertaista se on, Lundqvist sanoi.

Edmonton kävi nappaamassa vierasvoiton San Josesta jalkapallolukemiin 1–0 ja johtaa sarjaa voitoin 2–1. Ottelun ainoan maalin laukoi päätöserässä Zack Kassian.

STT–PERTTI MATTILA, KAIJA YLINIEMI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: