22311198

Lassila taas muurina maalillaan

6.12.2014 - 9:17 Tagit:, , , , , , , , , , , , ,

Ilves – TPS 2 – 1

– Aika velikultia, olisi saattanut tamperelaiskirjailija Väinö Linna lohkaista Ilveksen kiekkoilijoista, kun kotijoukkue taisteli lopulta voiton Turun Palloseurasta.

Tamperelaissotilaista eivät jääneet tuntemattomiksi varsinkaan voittomaalikilpailussa onnistuneet Vojtech Polak ja Teemu Rautiainen.

Vieraista ehtivät osumaa yrittää Radek Smolenak ja Marko Virtala. Kummankin laukaus pysähtyi kuitenkin maalivahti Joonas Korpisalon suojuksiin ja näin sai Ilves heittäytyä juhlatuulelle maalierolla 2–1 (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0).

– Viihdyin aitiossa ja uskon, että yleisökin viihtyi katsomossa. Ilves oli tuon verran parempi, siihen ei ole mitään selitettävää eikä haukuttavaa. Hyvä esitys molemmilta, kummatkin pyrkivät aktiivisesti kiekolliseen peliin, summasi turkulaisvalmentaja Miika Elomo.

Toinen ottelu kahden päivän sisään ei ollut kipsannut turkulaisjalkoja. Luisteluvoima ja maalintekohalukkuus pysyivät terävinä läpi ottelun.

– Ilves on ehkä sarjan kovimmin luisteleva joukkue. Joukkueeni oli kuitenkin fressi niin kuin ammattilaissarjassa kuuluu ollakin, Elomo jatkoi.

Illan turkulaishahmo oli ties monennenko kerran tällä kaudella maalivahti Teemu Lassila.

36 kertaa varsinaisella peliajalla kopannut TPS-torjuja antaa joukkueelleen ilta toisensa jälkeen mahdollisuuden taistella voitosta. Varsinkin kolmannen erän muutamalla huippupelastuksellaan mies muistutti, kuka valittiinkaan marraskuun liigapelaajaksi.

– Täytyy myös kiittää viisikkopuolustustamme. Sen takana on maalivahdin helppo pelata, jakoi Elomo tunnustusta muillekin.

Torstain Ässät-kohtaamisen jäljiltä TPS:ltä olivat sivussa hyökkääjät Tadas Kumeliauskas ja Tero Koskiranta sekä puolustaja Markus Seikola.

Kumeliauskaksen paluusta ei ole tietoa. Seikolan poissaolo selittyy varotoimenpiteenä. Leikattua lonkkaa ei sovi liikoja rasittaa runsaan vuoden pelitauon jäljiltä.

– Poissaolot eivät näkyneet. Meillä on hyviä omia nuoria, jotka tunnen ja joihin voin luottaa, Elomo vertasi ja otti esimerkiksi kolmoskentällisen sentterinä ensimmäisen liigapelinsä pelannut Elias Karvonen.

– Karvonen on osoitus siitä, että myöhemmällä iälläkin voi hyvin kehittyä taitavaksi pelaajaksi.

20-vuotias Karvonen on saanut kiekko-oppinsa Kaarinassa. KaKiPon kasvatti muutti TPS:n väreihin vasta B-juniori-iässä. Nuorukainen on tällä kaudella nakutellut A-nuorten liigassa 26 pelissä kelpo tehot 13+17.

Kumeliauskaksen puututtua sentteriksi oli siirretty Marko Virtala ketjukavereinaan Ilkka Pikkarainen ja Mikko Rantanen. Varsinkin Pikkaraisen ja Virtalan yhteistyö toimi pari kertaa hienosti, vaikka maalit jäivätkin tekemättä.

Ykköstriossa hyökkäsivät Radek Smolenak, Niclas Lucenius ja Ryan Lasch, jolla oli oiva tilaisuus tehdä ottelun avausmaali läpiajonsa päätteeksi toisen erän alussa. Ilveksen maalivahti Joonas Korpisalo venytti kuitenkin jalkansa hienosti alakulmaan.

Illan pelitilanneosumat olivat näyttäviä. Kotijoukkue siirtyi toisessa erässä 1 – 0-johtoon, kun Tommi Välimaan laukaus ohitti TPS-vahti Teemu Lassilan kilpikäden puolelta.

Valkomustat tulivat tasoihin kauniilla ylivoimayhteistyöllä. Lasch tarjoili Smolanekille, joka tempaisi suoraan syötöstä ja viimeisteli kauden 12. maalinsa.

JARI IKOLA, TAMPERE
KUVA: MIKA KANERVA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: