LKFTVX20160414142012PHOL

Laineen polvi kipeytyi NHL:n testileirillä – jätti kuntopyöräilyn kesken

4.6.2016 - 20:41 Tagit:, , , , ,

Patrik Laineen vasen polvi oikutteli perjantaina jääkiekkoliiga NHL:n varaustilaisuutta edeltävissä testeissä Buffalossa. Laine joutui keskeyttämään kestävyyttä mittaavan kuntopyörätestin, kun kolme vuotta sitten leikattu polvi kipeytyi.

– En pystynyt tekemään testiä loppuun, koska jalan kanssa oli jotakin ongelmaa. Muuten testi sujui ihan normaalisti, Laine sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Laine keskeytti testin varotoimena, jotta hän ei loukkaantuisi pahemmin. Kipeytyneeseen polveen tuli kolhu jo kevään MM-kisoissa, kun Kanadan Corey Perry teloi suomalaista.

Laine jatkoi vammasta huolimatta leiriä lauantain päätöspäivänä, mutta osallistui vain osaan testeistä.

– Luulen, että teen vain ylävartaloa, enkä mitään jalkoihin liittyvää, Laine sanoi.

Testileirille kutsuttiin tänä vuonna 114 varausikäistä pelaajaa. Leirillä seurojen edustajat tarkkailevat sekä heidän fyysisiä että henkisiä ominaisuuksiaan.

Itsevarmuutta uhkuen haastattelussa

NHL:n varaustilaisuus järjestetään Buffalossa 24.–25. kesäkuuta. Kakkosvaraukseksi ennakoidun Laineen mielestä varausnumeron pitäisi olla vielä korkeampi.

Suomalaiselta kysyttiin Sportsnetin haastattelussa, mitä hän tekisi, jos hän olisi NHL-seuran GM ja pääsisi varaamaan pelaajia.

– Varaisin minut, Laine täräytti, ennen kuin kysymystä oli ehditty kysyä loppuun.

Hänellä oli myös selvä käsitys siitä, missä järjestyksessä kolmen kärki pitäisi varata.

– Minä, (Auston) Matthews ja (Jesse) Puljujärvi.

18-vuotias Laine ei turhaan jännitä edessä olevaa varaustilaisuutta.

– Olen melko luottavainen. Olen tehnyt työni jäällä niin hyvin kuin pystyn. Nyt joukkueen pitää tehdä valinta, enkä voi enää tehdä oikein mitään asian hyväksi, Laine pohti Sportsnetille.

STT–SAARA AIRAKSINEN

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: