Kopio 17022937ur

Laine ratkaisi toisen maraton-ottelun

25.3.2015 - 22:30 Tagit:, , , , , ,

Tuto–KooKoo 2–1 ja.
Voitot 2–0

Tuton ja KooKoo:n välinen Mestiksen välieräsarja jatkui keskiviikkona Kupittaalla pitkän kaavan kautta yhtä tasaisena kuin se pari päivää aikaisemmin Kouvolassa käynnistyi.

Ensimmäisen välieräpelin ratkaisua saatiin odottaa aina toisen jatkoerän loppupuolelle ja myös keskiviikkona peli eteni toiseen jatkoerään. Maanantaina Aleksi Rutanen ratkaisi ottelun Tutolle ajassa 97.38, mutta keskiviikkona ei menty ihan niin pitkälle. Mikko Laine iski voiton Tutolle ajassa 89.31.

Tuto ja KooKoo ovat nyt pelanneet kahden ottelun aikana yhteensä reilut 187 minuuttia; käytännössä yli kolme normaalia peliä.

– Voitto tuntuu todella hyvältä. Energiat alkavat olla vähissä, mutta kyllä tämä antaa taas lisää voimaa ja energiaa. Henkisesti tämä oli meille tosi iso voitto, Laine nauroi.

Voiton ansiosta Tuto johtaa välieräsarjaa voitoin 2–0. Sarja jatkuu perjantaina Kouvolassa kolmannella ottelulla. Loppuottelupaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

– Perjantain ottelu on KooKoo:lle jo kuoleman peli, sillä he eivät taatusti halua joutua kolmen ottelun tappioasemaan. Me taas voimme lähteä pelaamaan rennosti omaa peliämme, Laine mietti.

– Nyt on todella tärkeä maksimoida palautuminen. Nesteytys, ravinto ja uni nousevat isoon rooliin, kun alla on nyt kaksi todella pitkää peliä.

Kopio 17022938ur

Keinänen osuitavaramerkillään

Jos ensimmäinen välierä oli äärimmäisen tarkka puolustustaistelu, keskiviikkona mentiin vauhdilla päästä päähän. Varsinaisella peliajalla molemmat joukkueet onnistuivat silti maalinteossa vain kerran.

KooKoo osui ensin, kun Jarno Lippojoki räppäsi riparin verkon perukoille toisessa erässä. Sen jälkeen Tuto ajoi vastustajaansa takaa reilut 20 minuuttia ennen kuin Aki Keinänen lämäsi tasoituksen kolmannen erän viime minuuteilla.

Keinäsen osuma syntyi ylivoimalla. Pelicansista KooKoo:n avuksi pudotuspeleihin tullut nuori Hannes Björninen ehti istua huitomisjäähyään vain 21 sekuntia ennen kuin Keinänen tykitti tavaramerkkikutinsa kaarelta sisään. Osuma oli Keinäsen toinen pudotuspeleissä.

Tuto aloitti ensimmäisen jatkoerän vahvalla rynnistyksellä ja erityisesti Toni Jalon ketju (laidoilla Keinänen ja Rutanen) loi lukuisia tekopaikkoja.

Frederic Cloutier sylki KooKoo:n maalilla kiekkoja eteensä jatkuvalla syötöllä ja kouvolalaiset olivat kovan paineen alla. KooKoo turvautuikin aikalisään ajassa 67.35 rauhoittaakseen peliään.

– Ainakin meistä näytti siltä, että KooKoo alkoi väsyä. Peli alkoi loppua kohti kääntyä selvästi meille, Laine sanoi.

Kopio 17022934ur

Cloutierille 54 torjuntaa

Maaliin asti Tuto ei kiekkoa ensimmäisen jatkoerän aikana saanut, vaikka KooKoo:n maalilla Cloutier sai tehdä töitä urakalla. Cloutierille kirjattiin ensimmäisessä jatkoerässä peräti 22 torjuntaa, kun Kaapo Kähkönen selvisi Tuto-maalilla kahdeksalla torjunnalla.

Kaiken kaikkiaan Cloutier sai ottelun aikana venyttää itsensä kiekon eteen 54 kertaa ja Kähkönen 38 kertaa.

Keskiviikon ottelua seurasi Kupittaalla vain 1 438 katsojaa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVAT: JORI LIIMATAINEN

Kopio 17022933ur

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: