IIHF World Championships ice hockey preliminary round match Finland vs Germany.

Laine jatkoi hurjaa tahtiaan yleisön mylviessä

8.5.2016 - 19:16 Tagit:, , , , , , , , ,

Suomi–Saksa 5–1

Patrik Laine ei jäänyt yhden ottelun sensaatioksi.

18-vuotias teinipoika keräsi jälleen 2+1 tehopistettä, kun Suomi kaatoi sunnuntaina MM-kisojen toisessa alkusarjan ottelussaan Saksan maalein 5–1. Suomen muista maaleista vastasivat Leo Komarov, Sebastian Aho ja Jarno Koskiranta.

– Varmaan ihan ok suoritus minulta. Mutta maha ei missään nimessä ole täynnä, turnauksen pistepörssiä tehoin 4+2 johtava Laine myhäili.

– Pääasia kuitenkin on se, että voitamme joukkueena. Ja sen teimme taas tänään.

Suomi teki sunnuntain maaleistaan kolme ylivoimalla.

– Ylivoima toimi hyvin ja teimme nättejä maaleja. Tai en tiedä, oliko se minun viimeiseni nyt niin nätti, mutta kaikki lasketaan, Laine nauroi.

Suomi johtaa kahden pelatun ottelun jälkeen puhtaalla pelillä B-lohkoa. Seuraavaksi se kohtaa heti maanantaina USA:n.

– Se peli on hyvä mittari meille. Saamme vastaamme todellisen huippujoukkueen, Laine ennakoi.

Jubileini-hallin runsaslukuinen sinivalkoinen katsomonosa räjähti äitienpäivän kunniaksi suoraan huutoon jo reilun kuuden minuutin kohdalla Suomen pelatessa ylivoimalla.

Tärkeänä syynä iloon oli Leijonien ensimmäinen osuma, mutta vähintään yhtä paljon valtavaan purkaukseen vaikutti varmasti myös maalintekijä: teinisensaatio Laine oli osunut jälleen, jo kolmannen kerran turnauksessa.

Maalin olisi luullut opettavan Saksalle jotain jäähyjen vaarallisuudesta, mutta pari minuuttia myöhemmin Suomi oli kuitenkin jälleen ylivoimalla Leon Draisaitlin kuluttaessa jäähypenkkiä. Ja verkko heilahti välittömästi Timo Pielmeierin takana.

Laine kirjautti tästä osumasta itselleen vain syöttöpisteen. Viimeistelyn hoiti tällä kertaa ylivoimaa Laineen, Jussi Jokisen, Aleksander Barkovin ja Juuso Hietasen kanssa pelannut Komarov.

– Iso juttu meille oli se, että ylivoimamme toimi. Olemme monesti olleet näissä peleissä vaikeuksissa, mutta nyt ratkaisimme ylivoimalla, Jokinen mietti.

– Hoidimme homman tyylikkäästi, mistä iso hatunnosto meille.

Kolmannen osumansa Suomi teki toisessa erässä tasavajaalla, kun Mikael Granlund antoi hyökkäysalueella loistosyötön poikki kentän ja joukkueen toinen teinipoika, Sebastian Aho, tälläsi ylänurkkaan turnauksen ensimmäisen osumansa.

Granlund keräsi ottelusta kaksi syöttöpistettä ja on turnauksen pistepörssissä toisena heti Laineen perässä tehoin 2+3.

Suomen neljäs maali oli kuitenkin vielä edellistäkin nätimpi. Komarov ja Mika Pyörälä liikuttivat kiekon kahdella nopealla syötöllä luukulle ja Koskiranta ohjasi sen yläpesään.

Ja jos hallin suomalaisyleisö oli innoissaan Laineen ensimmäisestä osumasta, lopullisesti se sekosi Laineen ammuttua kiekon ottelun viimeminuutilla ylivoimalla Saksan maaliin. Seisaalleen noussut sinivalkoinen meri aloitti välittömästi laulun, jonka ainoat sanat olivat: ”Laine, Laine, Laine..”.

– Kuulin sen sivukorvalla. Kivahan se on, kun omaa nimeän huudetaan. Pääasia kuitenkin on se, että voitimme, Laine sanoi.

Saksan ainokaisen teki toisessa erässä ylivoimalla Brooks Macek.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ, PIETARI
KUVA: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: