lucenius

Kupittaan kiekkovuosi käyntiin nollapelillä

3.1.2018 - 21:39 Tagit:,

Vuoden ensimmäistä Mestis-ottelua Kupittaalla oli pelattu reilut 15 minuuttia, kun Tuton vaarallinen ykkösylivoima pääsi ensimmäistä kertaa jäälle.

LeKin kultakypärä Antti Kangasniemi ehti istua koukkaamisjäähyään vain reilut 20 sekuntia, kun kiekko oli jo vieraiden verkossa.

Maalintekijää ei ole vaikea arvata, sillä hän johtaa koko Mestiksen maalipörssiä 20 osumallaan. Tällä kertaa maaliahneen Aki Juuselan tulikuumaa lapaa ruokki Matias Lehtonen, joka antoi oivaltavan syötön noustuaan viivalta maalille.

Monipuolisena pelaajana tunnettu Juusela on päässyt tällä kaudella sellaiseen maalivireeseen, jota ei mieheltä ole aiempina kausina totuttu näkemään.

–Olen saanut kiekkoja sisään sellaisista paikoista, joissa viime kausina on jäänyt piippuun. Kiekko on pomppinut paremmin, Juusela arvioi vaatimattomasti.

Tuurin lisäksi Juusela jakoi kiitosta ketjukavereilleen, jotka ovat tehneet maalin tekemisen ”helpoksi”.

– Vaikea siinä on olla osumatta, kun saa tyhjiin vedellä, Juusela virnisti.

Juuselan osuma jäi ottelun voittomaaliksi, mutta Tuto iski päätöserässä vielä pari osumaa lisää.

2–0-maalissa Aki Keinänen jätti kiekon hyökkäyssinisellä vauhtiin Veeti Vuoriolle, joka puolestaan tarjoili komean poikittaissyötön Niclas Luceniukselle.

Pistepörssin kärkimies ei paikasta erehtynyt vaan tinttasi kiekon voimalla ohi LeKi-vahti Lassi Yrjölän.

Loppulukemista vastasi Aki Kangasmäki, joka niittasi Eetu-Ville Arkiomaan hyvän poikittaissyötön LeKin verkkoon.

Ottelun lopputulos miellytti Tuton päävalmentaja Miika Elomoa, mutta eniten tyytyväisyyttä aiheutti tapa, jolla voitto tuli.

– Tänään nähtiin ehjät 60 minuuttia, ja se koskee jokaista pelaajaa. Virtasen Juho tippui vielä toisen erän alussa, mutta se ei vaikuttanut joukkueeseen. Tänään oli ihan sama, mikä koostumus oli kentällä, Elomo iloitsi.

Tuton ja LeKin pelit ovat olleet tällä kaudella hyvin lämpöisiä, ja maalineduskahakoita nähtiin tälläkin kertaa runsaasti.

Yhdestä välienselvittelystä tuomittiin väkivaltaisuusjäähy peräti kuudelle pelaajalle, mutta turkulaisjoukkueen fokusta maalineduspainit eivät häirinneet.

– Siellä on isoja vahvoja äijiä, joiden kanssa pitää vähän painia. Mikäs siinä, se on ihan mukavaa. Pitää vaan tunnistaa, missä tilanteessa on järkevä lähteä painiin mukaan, maalin lisäksi fyysisellä pelillään ilahduttanut Juusela totesi.

Henri Saloranta

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: