Urheilu

Kupittaalla urheilu oli pääosassa – Tuto viihdytti iloisella pelillään

1.3.2014 - 9:27 Tagit:, , , ,

Tuto-Kiekko-Vantaa 7-4

Tutolla oli perjantaina kaksijakoinen päivä: kabinetissa tuli tuli turpiin oikein kunnolla mutta kaukalossa Tuto oli antavana osapulena nuijiessaan Kiekko-Vantaan 7-4.

Päivän puheenaihe oli tietenkin Liigan ilmoitus Vaasan Sportin hyväksymisestä ensi kaudeksi Liigaan.

Urheilu

Mitään suurta kapinahenkeä ei Tuton leirissä päätöksestä näkynyt. Enemmänkin asiaa ihmeteltiin. Seurassa on osattu odottaa tämänsuuntaista ratkaisua jo kolmisen kuukautta, kun joulukuun alussa suunnitteilla ollut päätös pääsi vuotamaan julkisuuteen.

Raivonpuuskien puuttuminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Tutossa hyväksyttäisiin moiset menetelmät. Kiivaimmin urheilullisen ratkaisun oikeutusta on perännyt Tuton päävalmentaja Ismo Lehkonen.

Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeen Lehkonenkaan ei jaksanut tuhlata ajatustakaan Liigan päätökselle.

Urheilu

– Nyt tuli tärkeämpääkin ajateltavaa. Antti Virtanen telottiin törkeästi, emmekä tiedä, kuinka vakavasti hän on loukkaantunut. Voi olla, että menetimme hänet rivistä koko loppukaudeksi.

– Tuollaiset lkabinettipäätökset tuntuvat kovin pieniltä sen rinnalla, kun puhutaan pelaajan terveydestä, murahti Lehkonen.

Kiekko-Vantaan Kalle Moisio teloi toisessa erässä Virtasen ja sai tempustaan 5 plus 20 minuuttia eli ulosajon. Jäähyn aikana Tuto rankasi vantaalaisia vain kerran. 4-2-osuma kuitenkin katkaisi Kiekko-Vantaan selkärangan. Viisi minuuttia söi hurjasti energiavaroja.

Urheilu

– Varsinkin kolmannessa erässä joukkueitten taitoerot tulivat selvästi esiin. Tuton taito ja tempo olivat meille yksinkertaisesti liikaa, kommentoi Kiekko-Vantaan päävalmentaja Jami Kauppi.

Perjantai-illan ottelu oli muuten varsin yleisöönmenevä. Molemmat joukkueet tekivät komeita maaleja, Tuto tietenkin komeampia ja enemmän.

Ottelun hahmo oli isäntien Anrei Hakulinen. Liukas ja juonikas laitahyökkääjä teki ottelussa komean hattutempun.

Urheilu

Yleisöä Kupittaalla oli 2 450. Kannattajat eivät ainakaan ole jättäneet Tutoa, vaikka enää pelataankin vain kunniasta.

Tutolla on runkosarjassa jäljellä vielä kaksi ottelua. Se kohtaa vieraissa HCK:n ja kotonaan KooKoon. TuTo johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla Vaasan Sportiin.

Turun Sanomat
SAKARI ITÄLÄ
KUVAT: ARI-MATTI RUUSKA

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: