8339 / Kuvaaja: Jari Laurikko / Päivämäärä: 06.03.2018 / Mitä kuvataan: Tuto-ennakkoa. Tutolla keskiviikkona runkosarjan viimeinen peli. / Sijainti: Kupittaan jäähalli

Kupittaalla tuoksuvat jo pudotuspelit

6.3.2018 - 19:24 Tagit:, , , , ,

Tuto veti tiistaina Kupittaan jäähallissa jääharjoitusta. Ja vaikka joukkueen puheet ja ajatukset olivat keskiviikkoisessa Mestiksen runkosarjapelissä Kokkolan Hermestä vastaan, Kupittaan ilmassa tuoksuivat jo vahvasti pudotuspelit.

Keskiviikon Hermes-ottelu on Tutolle tämän kauden runkosarjan viimeinen. Muutama päivä sen jälkeen – lauantaina – starttaavat jo kevään tosipelit.

Se tiistaina kuitenkin vielä oli auki, kenet viidentenä juuri nyt sarjataulukossa oleva Tuto kohtaa pudotuspelien avauskierroksella. Todennäköisin vaihtoehto on neljäntenä oleva Kiekko-Vantaa – joko kotiedulla, tai ilman sitä.

Mikäli Tuto voittaa Hermeksen ja Kiekko-Vantaa häviää samaan aikaan viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevalle Espoo Unitedille, Tuto nousee neljänneksi ja saa pudotuspeleissä vastaansa Vantaan kotiedulla. Tilanteen säilyminen ennallaan tietäisi Vantaan kohtaamista vieras-startilla.

Tappio Hermekselle ja Jokipoikien voitto KeuPa:sta puolestaan tietäisi Tutolle putoamista kuudennelle sijalle, jolloin vastaan tulisi pudotuspeleissä Ketterä.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo ei kuitenkaan jaksa vaivata päätään sarjataulukon tuijottamisella ja tulevien vastustajien räknäämisellä.

– Selvää on, että keskiviikon ottelu on meille tärkeä. Sen tärkeys on kuitenkin valmistautumisessa pudotuspeleihin, ei runkosarjan sijoituksessa, Elomo sanoo.

– Kotiedulla ei ole kuin rahallinen merkitys seuralle; Mestiksessä jokainen euro on tärkeä. Pelillisesti sillä ei kuitenkaan ole suurempaa merkitystä. Joukkueen pitää olla valmis voittamaan sekä vieraissa että kotona.

Urheilu

Tuto voitti syksyllä Suomen Cupin, mutta Mestiksen runkosarjassa se ei edennyt voitosta voittoon. Runkosarja oli ajoittain joukkueelle todella vaikea.

– Kausi alkoi hienosti Cup-voitolla, mutta sen jälkeen alkoi loukkaantumiskierre. Meillä ei ole ollut yhtään tervettä viikkoa. Pahimmillaan meiltä oli 11 pelaajaa pois kokoonpanosta, Elomo kertoo.

– Hyvä puoli siinä on se, että joukkue on oppinut elämään hetkessä. Fokus on kohdallaan, tapahtuu mitä vain. Monesti olemme tulleet pelipäivänä hallille, katsoneet ketkä ovat käytettävissä ja hypänneet sillä porukalla kaukaloon. Se on ollut hyvää harjoitusta.

Nyt Elomon joukkue alkaa olla terve, juuri oikeaan aikaan.

– Saamme Timi Lahtisen takaisin ja Manu Honkanen onkin jo ehtinyt pelata muutaman pelin. En odota, että pelaaja, joka on ollut pitkään pois, alkaisi heti tehdä tulosta. Odotan kuitenkin häneltä ylimääräistä henkistä latausta ja nöyryyttä, Elomo miettii.

Keskiviikon peli on merkittävä myös toisella tapaa. Se on Aki Keinäsen 600. ottelu Mestiksessä.

– Se on merkittävä asia Kenille ja Tutolle, mutta myös koko suomalaisella jääkiekolle, Elomo ylistää.

– Kenillä on tällä sarjatasolla eniten maaleja, eniten syöttöjä, eniten pisteitä, eniten pelejä, eniten jäähyjä… Varmaa on, että niitä lukuja ei kukaan riko ihan nopeasti.

Tuto–Hermes Kupittaan jäähallissa keskiviikkona klo 18.30

JUSSI LEPPÄSYRJÄ
KUVA: JARI LAURIKKO

Urheilu

Kirjoittaja: TS Kiekko
Jaa: